Antero Laukkanen kritisoi kolumnissaan: Eurooppa ajautui moraaliköyhyyteen

30.9.2022 klo 15:48 Kolumnit Antero Laukkanen

OmaTahto2020-kansalaisaloite on ihmisoikeuksien ja erityisesti lasten oikeuksien kannalta erittäin ongelmallinen.

On oikeuksien väärinkäyttöä, jos ihmisoikeuksia käytetään valikoiden omien oikeuksien toteuttamiseen muiden oikeuksien kustannuksella. Aloite haluaa muuttaa nykyistä lakia siten, että abortti on aina naisen oikeus ilman tapaamisvelvoitetta lääkärin kanssa.

Aikuisen pitäisi aina käyttää omien oikeuksiensa suojelemisen sijaan heikomman, tässä tapauksessa puolustuskyvyttömän lapsen, oikeuksien puolustamiseksi ja hyväksi. Miksi näin ei tapahdu, on vakava yhteiskunnan perusoikeuksien toteutumisen ongelma. Ilman pienintäkään epäilystä yhteiskunnan olisi asetuttava näiden äidin kohdussa olevien koskemattomuuden puolustajaksi.

Ilman pienintäkään epäilystä yhteiskunnan olisi asetuttava näiden äidin kohdussa olevien koskemattomuuden puolustajaksi.

Lapsen elämän päättäminen äidin sisälle on julma toimenpide. Se on absoluuttisesti puolustuskyvyttömän ihmisen pahoinpitely, joka johtaa kuolemaan.

Suomi tuomitsee maita, jotka sallivat kuolemantuomion, mutta samaan aikaan me sallimme joka vuosi lähes 8 000 lapsen kuolemantuomion. Suomi loukkaa vakavasti lapsen ihmisoikeutta elää. Lapsen oikeuksien artiklassa 6 vaaditaan, että 1 Sopimusvaltiot tunnustavat, että jokaisella lapsella on synnynnäinen oikeus elämään ja että 2 Sopimusvaltiot takaavat lapselle henkiinjäämisen ja kehittymisen edellytykset mahdollisimman täysimääräisesti. Artiklassa 7 vaaditaan, että 1 Lapsi on rekisteröitävä heti syntymänsä jälkeen ja hänellä on syntymästään lähtien oikeus nimeen ja kansalaisuuteen sekä mikäli mahdollista, oikeus tuntea vanhempansa ja olla heidän hoidettavanaan.

Lapsi on lapsi jo ennen syntymää! Euroopassa surmataan äidin kohtuun vuosittain noin miljoona lasta. Tämä entinen kristillinen maanosa on ajautunut moraaliköyhyyteen.

 

Ylös