Historiallinen sopimus Helsingissä: Keskusta, KD ja Korjausliike tekniseen vaaliliittoon Helsingissä

11.10.2022 klo 19:06 Politiikka Kristiina Kunnas

Keskusta, Kristillisdemokraatit ja Korjausliike solmivat tiistai-iltana 11. lokakuuta teknisen vaaliliiton eduskuntavaaleissa Helsingissä. Vaaliliitto tavoittelee kahta kansanedustajapaikkaa ensi kevään vaaleissa.

– Solmimalla vaaliliiton tahdomme tarjota äänestäjille vaihtoehdon Helsingin valtapuolueille. Neuvoteltu vaaliliitto on historiallinen ja antaa meille edellytykset ennennäkemättömään vaalikiriin Helsingissä, toteavat vaaliliittosopimuksen allekirjoittajat Harriet Lonka Keskustasta, Markus Hekkala Kristillisdemokraateista ja Petri Roininen Korjausliikkeestä.

– Viime eduskuntavaaleissa 2019 puolueidemme yhteenlaskettu kannatus olisi tuonut kirkkaasti yhden kansanedustajapaikan, ja nyt Helsinkiin tulevan lisäpaikan myötä tavoittelemme kahta, he jatkavat.

Viime eduskuntavaaleissa 2019 puolueidemme yhteenlaskettu kannatus olisi tuonut kirkkaasti yhden kansanedustajapaikan, ja nyt Helsinkiin tulevan lisäpaikan myötä tavoittelemme kahta. – Keskustan Lonka, KD:n Hekkala ja Korjausliikkeen Roininen

Vaalipiirien paikkajaon uudistumisen myötä Helsingistä valitaan yksi kansanedustaja enemmän kuin edellisissä eduskuntavaaleissa.

Vaaliliitto on tekninen, eli jokaisella puolueella on oma vaaliohjelmansa eduskuntavaaleissa. Jokainen puolue vastaa itse ehdokasasettelustaan.

Vaaliliiton sisällä Keskusta asettaa yksitoista ehdokasta, Kristillisdemokraatit kahdeksan ja Korjausliike neljä.

Eduskuntavaalit käydään 2. huhtikuuta 2023.

 

 

Ylös