Tornion Erkki Hurtig käynnistämässä eduskuntavaalikampanjan – ”Yritä näkyä ja kuulua laajasti, pelkkä nettinäkyyvyys ei riitä”

26.10.2022 klo 12:10 Henkilöt Kristiina Kunnas

Erkki Hurtig on suurperheen isä, joka yrittää pitää jalat maassa ja samalla haaveilla isosti. Vaalisloganikseen hän on valinnut kuitenkin pienen asialla.

–  Haluan ajaa pienten ihmisten pieniä asioita. Siellä ei ole tunkua auttajista.

– Itsekin olen pieni, ja tarvitsen yhteistyötä omassa puolueessa ja yli puoluerajojenkin. En tiedä, kenellä voisi olla pahaa sanottavaa tästä vaalilauseesta, Erkki Hurtig pohtii.

Omassa eduskuntavaalikampanjassaan Lapin KD:n torniolainen ehdokas pyrkii mahdollisimman suureen tunnettuisuuteen ja tavoittavuuteen.

Hänen kampanjansa keinovalikoimaan kuuluvat liikkuminen Lapin laajassa maassa, mielipidekirjoittaminen ja esiintyminen monilla eri alustoilla.

– Suhtaudun kuitenkin hyvin kriittisesti pelkän netin ja somen mahdollisuuksiin.

Hurtig sanoo, että netin ja somen vaikuttavuus on yliarvostettua, jopa harhaa.

Hurtig sanoo, että netin ja somen vaikuttavuus on yliarvostettua, jopa harhaa.

– Sanotaan, että netti tavoittaa heidät, jotka ovat sinusta kiinnostuneita. Vaalityössä on kuitenkin tärkeä tavoittaa niitä, jotka eivät vielä ole sinusta kiinnostuneita, ja saada heidät kiinnostumaan.

– Esimerkiksi Facebook ei näytä päivityksiä kuin murto-osalle kavereistasi. Mikäli haluat näkyä laajemmin, siitä pitää maksaa.

Hurtigilla on Facebookissa lähes 5 000 kaveria, mutta hänen päivityksensä omalla sivulla tavoittaa vain kymmeniä tai enintään muutamia satoja heistä. Ja hekin sellaisia, jotka jo ennestään ovat kiinnostuneita.

– Sen sijaan esimerkiksi tekstari aluelehdessä voi tavoittaa tuhansia. Ja yleisöpalstakirjoitukset ovat ilmaisia, Hurtig huomauttaa.

Hän muistuttaa, että juuri niitä, jotka eivät ole vielä kiinnostuneita Kristillisdemokraateista tai niitä, joilla on väärä kuva puolueesta, olisi pyrittävä tavoittamaan.

– Pienikin ilmoitus paikallislehdissä saa  moninkertaisen määrän kontakteja, verrattuna somen päivityksiin. Mainos tai juttu painetussa lehdessä tavoittaa edelleen todella hyvin.

Erkki Hurtig kehottaa keskustelemaan ryhmissä.

– Esimerkiksi Torniossa on kuntapolitiikkasivut. Siellä on ehkä 1 000 torniolaista, ja hyvä mahdollisuus keskustelulle. Mutta kiistoihin ei kannata lähteä.

– Ehkä joku voi mennä läpikin sillä, että haukkuu kaikkea liikkuvaa. Riidankylväjällä ei ole kauheasti ystäviä, Hurtig miettii.

Esikuvanaan politiikassa Hurtig pitää vuosikymmeniä sitten edesmennyttä ystäväänsä Antti Ahoa. Tämä sai kuntavaaleissa pienen kylän edustajaksi hämmästyttävän ison kannatuksen, ja toimi pitkään valtuuston tai hallituksen puheenjohtajana.

–  Antti tunnettiin siitä, että hän ajoi pienten ihmisten asioita, riippumatta siitä mihin puolueeseen he kuluivat.

Erkki Hurtig haluaa, että vaaleissa puhutaan ihmisen kokoisia asioita.

– Suuret kysymykset kuten EU ja turvallisuus ovat tärkeitä, mutta ne eivät helposti tavoita tavallista tallaajaa. Ylätasolla liikkuva keskustelu menee ohi.

– Pitäisi tulla se tunne, että tuon ihmisen minä haluan eduskuntaan, Hurtig selostaa.

Ihmisiä todella koskettavia aiheita kyllä riittää.

Heidät pitäisi tavoittaa, jotka jo tammikuun lopulla joutuvat miettimään, ostaako lääkettä vai ruokaa.

– Heidät pitäisi tavoittaa, jotka jo tammikuun lopulla joutuvat miettimään, ostaako lääkettä vai ruokaa. Myös ne, joita kiusataan työpaikoilla, olisi saatava avun piiriin. Jos myötätuntoa on, se auttaa.

– Jos pidämme esillä hyväosaisten ja yrittäjien verojen laskemista, leimaa se meidät vain hyväosaisten puolustajaksi.

Hurtig toteaa, että yksinyrittäjien asiaa kannattaa ajaa.

– On pärjättävä ja pyrittävä keksimään keinoja, jolla saisimme heidät työllistämään sen ensimmäisen työntekijän. Ensimmäinen on valtavan haasteen takana.

Hurtig suosittelee olemaan työhyvinvoinnissa ”pienen asialla”.

– Se lähtee siitä, että hymyilemme toisillemme – niin yksinkertaista se on. Myötätunnolla ja keskinäistä luottamusta rakentamalla saadaan aikaan paremmin jaksava työyhteisö.

Haluan tavoittaa juuri sen, joka EI ole kiinnostunut minusta. Silloin tavoitan myös ne, jotka jo ovat hiukan kiinnostuneita.

Kahdentoista lapsen isän yksi tytär on pappi.

– Tytär kertoi perheneuvonnan koulutuksesta. Jos viestit eivät mene keittiön pöydän äärellä perille, on mentävä jääkaapin eteen hymyilemään. Tällöin aivoissa alkaa tapahtua jotakin.

– Älä siis unohda hymyä!

Hurtig toivoo, että pääsipä hän sitten läpi tai ei, että hänet muistetaan sellaisena, joka yritti viedä pienten ihmisten pieniä asioita eteenpäin.

– Haluan tavoittaa juuri sen, joka EI ole kiinnostunut minusta. Silloin tavoitan myös ne, jotka jo ovat hiukan kiinnostuneita.

Erkki Hurtig on Lapin KD-ehdokas Torniosta.

Lapin vaaliliiton vaalimatematiikkaa

Kristillisdemokraatit on Lapissa Kokoomuksen kanssa vaaliliitossa. Jos ääniä vaaliliitolle tulee noin 10 000, menee yksi läpi. Todennäköisesti tämä on kokoomuslainen ehdokas.
– Mutta jos ääniä tulee runsaasti enemmän, voi tulla kaksikin kansaedustajan paikkaa. Olisi hienoa olla siinä kakkosena! Toisihan se silloin kuitenkin varakansanedustajan paikan. Mutta tämä riippuu siitä, miten kampanja onnistuu ja miten virtaukset menevät – ja miten Luoja suo! KD-eduskuntavaaliehdokas Erkki Hurtig toteaa.

Pienen asialla! Erkki Hurtigin pikkuruinen vaaliauto odottaa vielä teippaustaan.

 

Lapin KD-eduskuntavaaliehdokas Erkki Hurtig

• syntynyt 1956
• perheessä vaimo, 7 poikaa ja 5 tytärtä
• diplomi-insinööri, markkinoija Corrotech Oy, yrittäjä Excio ky
• Tornion kaupunginvaltuutettu
• sivistyslautakunnan jäsen
• Lapin hyvinvointialueen tarkastuslautakunnan jäsen
• Perheiden talon hallituksen jäsen
• kirkkovaltuuston ja -neuvoston jäsen
• KD Lapin piirin varapuheenjohtaja ja KD Meri-Lapin puheenjohtaja
• harrastaa maailmanparantamista
Ylös