Sari Kumin on Vuoden KD Nainen

3.2.2023 klo 09:07 Politiikka Samuli Rissanen

KD Naisten liittohallitus on valinnut keskuudestaan Vuoden KD Naisen. Valinta osui tänä vuonna erityisjärjestön puheenjohtaja Sari Kuminiin.

KD Naisten puheenjohtajana vaikuttava Kumin on saanut erityisjärjestönsä liittohallitukselta työlleen tunnustuksen, kun hänet valittiin Vuoden KD Naiseksi.

Perusteeksi valinnalle nähtiin se, että KD-Naisten toiminta on Kumin kaudella muuttunut aiempaa aktiivisemmaksi ja osallistavammaksi.

– KD-Naiset ottaa rivakasti kantaa ajan ilmiöihin. Naisten uudistettu KD-ote näkyy, kuuluu ja vaikuttaa KD:n sisällä, somessa ja yhteistyössä muiden vaikuttajatahojen kanssa. Tämän uudistumisprosessin käynnistäjänä ja moottorina on toiminut puheenjohtaja Sari Kumin, perusteluissa todetaan.

Kumin tekee paljon itse, mutta hän osaa myös esimerkillään innostaa ja taitaa kannustamisen.

Liittohallitus muistuttaa, että Kumin tekee paljon itse, mutta hän osaa myös esimerkillään innostaa ja taitaa kannustamisen.

– Sari Kumin ansaitsee tulla KD-Naisten palkitsemaksi päämäärätietoisesta uudistustyöstään. Sari on vähintäänkin vuoden KD-nainen, toivottavasti ja todennäköisesti myös vuosikymmenen KD-vaikuttaja.

Varhaiskasvatuksen erityisopettajana ja neuropsykiatrisena valmentajana työskentelevä Kumin liittyi kristillisdemokraatteihin kahdeksan vuotta sitten. Hän on ollut mukana puolueen vaikuttamistyössä ja muun muassa laatimassa puolueen koulutuspoliittista ohjelmaa.

Syksyllä 2021 hänet valittiin KD Naisten puheenjohtajaksi ja hän on mukana puoluehallituksessa ja KD:n eduskuntaryhmän viikkotapaamisissa.

Kumin on myös nimetty KD:n eduskuntavaaliehdokkaaksi Helsingissä.

Ylös