Sari Tanus tuv:n kuulemisessa: ”On tärkeää ymmärtää eri näkökantojen arvokkuus – ja säilyttää hyvä keskustelukulttuuri”

2.3.2023 klo 13:42 Hyvinvointi Kristiina Kunnas

– Tulevaisuusvaliokunnan työn timantti oli tämä viimeisellä istuntoviikolla julkaistu artikkelikokonaisuus sekä julkinen kuuleminen, toteaa valiokunnassa kahdeksan vuotta vaikuttanut kansanedustaja Sari Tanus.

– Todella suuri kiitos kaikille alustajille, jotka olette olleet tekemässä tätä mielettömän hienoa kirjallista työtä, tulevaisuusvaliokunnan jäsen Sari Tanus totesi puheenvuorossaan Pikkuparlamentissa keskiviikkona 1. maaliskuuta.

Tanus on suhtautunut intohimoisesti tulevaisuusvaliokunnassa vaikuttamiseen.

– Se on hieno näköalapaikka, hän myöntää.

Pirkkuparlamentissa pidetystä julksisesta kuulemisesta muodostui kaksituntinen asiatäyteinen seminaari.

– Ajattelen kuin kahdeksan vuoden yhteenvetona, että tämä kuuleminen on timantti tästä työstä.

– Tämä julkaisu ja teidän asiantuntijoiden panos tässä ovat sellaiset, että jokaisen kansanedustajan tässä talossa olisi pitänyt olla se kuulemassa, Tanus toivoi.

Tanus tiedostaa, että hänelle on terveydenhuollon ammattilaisen käytännön työstä sekä kansanedustajan kokemuksesta muodostunut kokonaisvaltainen näkökulma hyvinvointiin.

– On hienoa, että tässä julkaisussa tulivat esiin myös hengellisyys ja uskonnollisuus suhteessa hyvinvointiin.

On hienoa, että tässä julkaisussa tulivat esiin myös hengellisyys ja uskonnollisuus suhteessa hyvinvointiin. – kansanedustaja Sari Tanus tulevaisuusvaliokunnan artikkelijulkaisusta

– Meillä voi olla monenlaisia palveluja, mutta monet meistä kuitenkin kaipaavat jotain syvempää ja hengellisyyttä, Tanus huomautti.

Hän myös toivoi, että keskustelukulttuurissa voitaisiin palata sellaiseen, että ymmärrettäisiin erilaiset näkökannat.

– Vaikka olemme eri mieltä, olisi tärkeää ymmärtää erilaisuus ja eri näkökantojen arvokkuus, ja kuitenkin pystyä käymään keskustelua samalla sfäärillä, samoilla sanoilla, toisia paremmin ymmärtäen, Tanus lausui.

Sari Tanus, Tulevaisuusvaliokunnan kuuleminen

Sari Tanus on toiminut tulevaisuusvaliokunnan jäsenenä jo kaksi eduskuntakautta. (Näyttökuva eduskunnan verkkolähetyksestä)

Katsele!

Tulevaisuusvaliokunnan julkisen kuulemisen eduskunnan Pikkuparlamentissa keskiviikkona 1. maaliskuuta 2023 voi katsoa kokonaisuudessaan täältä

Lisää!

Teologian tohtori, psykologian väitöskirjatutkija Harri Koskela osallistui kirjoittajana Tulevaisuusvaliokunnan artikkelisarjaan. Koskela kertoi julkisessa kuulemisessa, että tutkimuksen valossa hengellisyys sekä uskonnollinen sitoutuneisuus vaikuttavat hyvinvointiin positiivisesti – lue lisää täältä

Ylös