Puoluesihteeri Elsi Juupaluoma: Äänestämällä Kristillisdemokraatteja saa järjen äänen järjettömyyksien aikaan

26.3.2023 klo 21:29 Politiikka Kristiina Kunnas

KD:n puoluesihteeri sekä vaalipäällikkö Elsi Juupaluoma ja KD Nuorten entinen puheenjohtaja Annika Lyytikäinen perustelevat, miksi ääni kannattaa antaa Kristillisdemokraateille.

KD Nuorten entinen puheenjohtaja Annika Lyytikäinen muistuttaa KD-Kompassi -ohjelmassa, että nuorisojärjestö on ollut kirittämässä puoluetta jo aiemmissa puoluekokouksissa tavoittelemaan kymmentä kansanedustajaa – eli tuplaamaan paikkamääränsä.

– Tämä kunnianhimoinen tavoite on hyvä. Hyvällä tsempillä pystytään jopa siihen! Lyytikäinen kannustaa.

Äskettäin julkaistiin nuorten vaalitulos. Koulussa äänesti 90 000 alaikäistä. Siellä KD:lle tuli viiden prosentin kannatus ja seitsemän kansanedustajaa.

Koulussa nuorilta tuli KD:lle tuli viiden prosentin kannatus ja seitsemän kansanedustajaa.

– Olemme tottuneet ajattelemaan, että KD:n kannatus on nuorten keskuudessa heikkoa. Tämä oli iloinen yllätys ainakin minulle! Lyytikäinen kertoo.

Puoluesihteeri ja Kristillisdemokraattien vaalipäällikkö Elsi Juupaluoma toteaa, että KD:n tavoite todella on tuplata kansanedustajien paikkamäärä viidestä kymmeneen.

– Meillä on kattava lista ehdokkaita ja kolmessa vaalipiirissä vaaliliitto. Meillä on hyvä noste päällä!

– Varmasti löytyy jokaiselle oma, sopiva ehdokas. On laajasti sotealan osaamista, koulutuksen asiantuntijoita. Lisäksi meillä on paljon yrittäjiä ja talouden osaajia.

– Tavoitteet ovat korkealla – ja niin pitää ollakin, Elsi Juupaluoma huomauttaa.

Mitä saa, jos luottaa äänestyskopissa äänensä Kristillisdemokraateille?

– Äänestäjä saa juurikin sitä järjen ääntä. Me tarvitsemme sitä tässä ajassa, jossa on monia järjettömyyksiä, Juupaluoma sanoo.

– Jos ei ole varaa käydä töissä ja kun elinkustannukset nousevat, niin syntyy kannustinloukkuja, eikä työtä kannata vastaanottaa.

– Sosiaaliturvamme ei kannusta työn vastaanottamiseen. On järjetöntä, jos työtä ei kannata vastaanottaa tai että  työtä tekemällä ei tule toimeen, Juupaluoma arvostelee.

– Järjetöntä on sekin, jos vanhemmille soitetaan päiväkodista keskellä päivää ja pyydetään hakemaan lapsi pois, koska työntekijöitä ei ole!

– Myös vakavassa sote-tilanteessa on järjettömyyksiä. Vanhukset joutuvat päivystyksiin, kun hoitajia ei riitä. Tai ambulanssia ei vastaanoteta päivystyksessä, kun siellä ei ole tilaa, vaan käännytetään toisaalle.

– Kristillisdemokraateille on näihin tilanteisiin ratkaisuja, Juupaluoma muistuttaa.

Hän jatkaa järjettömyyksien luettelemista.

– Neljäntenä nostan kotimaisen ruuantuotannon ja energian. Meistä on aivan järjetöntä se, että sitä on tietoisesti alasajettu tai ei ainakaan ole tuettu riittävästi. Oma tuotanto on turvallisuuskysymys.

– Kristillisdemokraatit haluaa pitää suomalaisen ruuantuotannon omissa käsissä, Juupaluoma toteaa.

Annika Lyytikäinen muistuttaa, ettei KD koskaan ole ollut minkään eturyhmän asianajaja.

– Emme sokeasti laput silmillä aja minkään viiteryhmän asiaa politisoiden ja oma etu edellä.

Olemme oikeasti se vaihtoehto, jos haluat pragmaattisia, järkeviä ratkaisuja kaikille ihmisille. – Annika Lyytikäinen

– Olemme oikeasti se vaihtoehto, jos haluat pragmaattisia, järkeviä ratkaisuja kaikille ihmisille. Silloin äänesi kuuluu Kristillisdemokraateille ja Sari Essayah’lle, Lyytikäinen sanoo.

Juupaluoma uskoo monen suomalaisen haluavan suunnanmuutosta Suomeen.

– Moni suomalainen jakaa ajatuksen, että tarvitsemme suunnanmuutoksen vastuullisuuden ja järjenkäytön tielle. Eivät he halua ideologisten tuulten vietäväksi! Luotamme perusasioihin ja perusarvoihin.

– Se tarkoittaa oman perheen hyvinvointia, toimeentuloa, isänmaan asiaa, yritteliäisyyteen ja ahkeruuteen kannustamista.

Me ollaan suoraselkäisesti ihan tavallisen suomalaisen asialla, ja koko Suomen asialla. Siksi kannattaa valita järjen ääni. – Elsi Juupaluoma

– Me ollaan suoraselkäisesti ihan tavallisen suomalaisen asialla, ja koko Suomen asialla. Siksi kannattaa valita järjen ääni, Juupaluoma vakuuttaa.

KD-Kompassi Radio Deissä ja KD:n Spotifyssa

Puoluesihteeri Elsi Juupaluoma ja KD Nuorten entinen puheenjohtaja Annika Lyytikäinen KD-Kompassi -ohjelmassa Radio Deissä, uusinta maanantaina 27. maaliskuuta klo 22.40.

Tai voit kuunnella täältä.

 

Ylös