– Hallitusneuvotteluissa on oltava tiukkana heti alussa, muuten tulee vaikeaa myöhemmin, Päivi Räsänen sanoo

13.4.2023 klo 17:32 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen aloittaa kahdeksannen kautensa innostuneena, mutta myös vastuu äänestäjiä kohtaan velvoittaa.

Valtiopäivien avajaisten myötä kahdeksannen edustajakautensa aloittanut Päivi Räsänen arvioi, että kauden kärkeen oma jännitysmomenttinsa on hallitusneuvotteluissa.

KD on ainakin hallitustunnusteluissa mukana.

Räsänen muistuttaa, että edelleenkin eletään monenlaisten kriisien keskellä.

– Meillä on maatalouden kriisi ja terveydenhuollon kriisi. Näihin kysymyksiin vastauksia odotetaan, hän sanoo.

Hän sanoo, että vaalien jälkeen äänestäjiltä saatu valtakirja velvoittaa.

– Ainakin itselläni on ollut tässä alkuvaiheessa juuri se tunne, että kun on saanut luottamuksen ja tietää, että siellä on tuhannet ihmiset panneet toivonsa juuri minuun ja kristillisdemokraatteihin Hämeessä. Se tuo vastuun siitä, että millä tavalla tämän mandaatin käyttää.

– Tämä on se vaihe, jossa omat ehdot täytyy lyödä pöytään.

Räsänen sanoo toivovansa, että pystyisi käyttämään omaa osaamistaan ja olemassaolevia verkostojaan hyödyksi. Valiokunnista hän kokee nyt tärkeäksi turvallisuuteen, niin sisäiseen kuin ulkoiseenkin, vaikuttavat sekä sosiaali- ja terveysvaliokunnan.

Toistaiseksi ei vielä tiedetä, millaisia valiokuntapaikkoja KD:lle jää suurempien puolueiden asettaman marssijärjestyksen jälkeen.

Hallitusneuvotteluihin pitäisi lähteä Räsäsen mukaan varsin päättäväisesti ja uskollisena omalle  ohjelmalle ja tavoitteille.

– Näen, että alkuvaihe on todella kriittinen. Ei kannata lähteä ehdoilla millä hyvänsä mukaan tai muuten tulee kyllä todella vaikeaa myöhemmin.

– Tämä on se vaihe, jossa omat ehdot täytyy lyödä pöytään.

Räsänen sanoo, että esimerkiksi terveydenhuollosta ei ole varaa tinkiä. Päinvastoin: sinne tarvitaan lisäpanostuksia.

– Se on ollut KD:n kärkiasioita koko viime vaalikauden, hän sanoo.

Ylös