Puoluehallitus: KD valmis kantamaan vastuuta – ”Tulevan hallituksen käännettävä Suomi-laivan suunta”

15.4.2023 klo 14:25 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien puoluehallitus toteaa kannanotossaan puolueen tavoittelevan hallitusvastuuta. Kokous on meneillään lauantaina 15. huhtikuuta eduskunnan Pikkuparlamentissa.

Kristillisdemokraattien puoluehallitus linjasi, että puolue tavoittelee hallitusvastuuta. KD vastaa hallitustunnustelija Petteri Orpon kysymyksiin tiistaihin mennessä. KD:n puoluehallitus pitää tärkeänä, että tuleva hallitus lähtee uudistamaan Suomea sekä viemään talouteen liittyviä haasteita ja rakenteellisia uudistuksia eteenpäin.

KD:n puoluehallitus pitää tärkeänä, että tuleva hallitus lähtee uudistamaan Suomea sekä viemään talouteen liittyviä haasteita ja rakenteellisia uudistuksia eteenpäin.

Tulevan hallituksen on käännettävä Suomi-laivan suunta, jotta nouseva sukupolvi voi periä kestävällä pohjalla olevan maan ja suomalainen hyvinvointi turvataan. Tarvitsemme rakenteellisia muutoksia, muun muassa kannustavan sosiaaliturvan mallin. Näitä pitää olla rohkeutta tehdä. Toivomme, että sellainen hallitus Suomelle löytyy. KD on valmis kantamaan vastuuta.

Kristillisdemokraatit sai eduskuntavaaleissa 4,2 prosentin kannatuksen, joka on 0,3 prosenttiyksikköä korkeampi verrattuna viime eduskuntavaaleihin. KD sai viisi kansanedustajaa ja Uudeltamaalta uuden kansanedustajan, yrittäjän ja entisen olympiaurheilijan Mika Poutalan.

KD:n kokonaisäänimäärä on puolueen historian neljänneksi paras tulos, yhteensä 130 694 ääntä, ja yli 10 000 lisä-ääntä edellisiin eduskuntavaaleihin verrattuna.

eduskuntaryhmä 2023

Tuore kansanedustajaryhmä onniteltiin puoluehallituksen kokouksessa. Vasemmalta kahdeksannen vaalikauden aloittava Päivi Räsänen, neljännen kauden aloittava Sari Essayah, ensimmäiselle kaudelle valittu Mika Poutala, neljännen kauden aloittava Peter Östman sekä kolmannen kauden Sari Tanus. (Kuva: Kristiina Kunnas)

Ylös