Sari Tanus eduskunnan 1905 perustetun Raamatturyhmän puheenjohtajaksi, Pekka Aittakumpu varapuheenjohtajaksi

28.4.2023 klo 11:51 Eduskunta KD Lehti

Eduskunnan Raamatturyhmä järjestäytyi uuden eduskuntakauden alkaessa. Johtoon valittiin KD:n Sari Tanus sekä Keskustan Pekka Aittakumpu. Raamatturyhmä pyrkii tukemaan eduskunnassa työskentelevien jaksamista.

Eduskunnan Raamatturyhmä puheenjohtajaksi valittiin 27. huhtikuuta Kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Tanus ja varapuheenjohtajaksi kansanedustaja Pekka Aittakumpu Keskustasta.

Suomalainen uskonnonvapauslaki täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Eduskunnan Raamatturyhmä painottaa, että uskonnon, omantunnon ja vakaumuksen vapaus on merkittävä ihmisoikeus ja perusvapaus, joka on suuri kansallinen rikkaus.

Eduskunnan Raamatturyhmä painottaa, että uskonnon, omantunnon ja vakaumuksen vapaus on merkittävä ihmisoikeus ja perusvapaus, joka on suuri kansallinen rikkaus.

Eduskunnan Raamatturyhmä on eduskunnan vanhin edelleen toimiva kerho. Sen satavuotinen historia juontaa jo autonomian ajalta, vuodesta 1905. Ryhmä toimii ekumeenisesti.

Kerran viikossa järjestettävä Viikkopaussi on avoin kaikille eduskunnassa työskenteleville. Tarkoitus on tarjota kansanedustajille ja eduskunnan työntekijöille mahdollisuus hiljentymiseen ja hartauden harjoittamiseen. Raamatturyhmä pyrkii tukemaan eduskunnassa työskentelevien jaksamista.

Eduskunnan Raamatturyhmä on vuodesta 2015 lähtien osallistunut Suomen Kansallisen Rukousaamiaisen ja sen yhteydessä pidettävän Arvofoorumi-seminaarin järjestämiseen. Ryhmä verkostoituu myös kansainvälisesti parlamenttien välisissä kutsuvierastilaisuuksissa, kuten kansallisilla rukousaamiaisilla, joita järjestetään jo lähes jokaisessa parlamentissa Euroopassa.

Eduskunnan Raamatturyhmä

Eduskunnan Raamatturyhmän varapuheenjohtaja Pekka Aittakumpu on Keskustan kansanedustaja.

Ylös