”Haluan auttaa KD:ta kasvamaan 10 prosentin puolueeksi” – Kristillisdemokraatteihin liittynyt Tiina Ahva tuli mukaan toimiakseen

19.6.2023 klo 08:27 Politiikka Samuli Rissanen

Politiikan moniottelija Tiina Ahvan tie kulki Korjausliikkeen jälkeen Kristillisdemokraatteihin. Politiikka on hänelle lempiharrastus, jossa hän haluaa olla tekijänä.  – Minut on otettu todella sydämellisesti vastaan, hän kertoo.

Nuoresta iästään huolimatta Tiina Ahva, 28, on ehtinyt olla politiikan näköalapaikoilla jo yli kymmenen vuotta. Oikeastaan häntä voisi jo kutsua politiikan moniottelijaksi.

2010-luvulla hän ehti toimia eduskunta-avustajana Jussi Niinistölle, Sampo Terholle ja Simon Elolle, sekä työskennellä työministeri Jari Lindströmin erityisavustajana. Poliittinen harrastus alkoi Kangasalan nuorisovaltuuston puheenjohtajuudesta.

– Kun 15-vuotiaana aloittaa politiikan tekemisen, niin ehtii kaikenlaista. Olen vasta 28-vuotias, diplomi-insinööri Tiina Ahva naurahtaa.

Viimeiset viisi vuotta Ahva on toiminut varapuheenjohtajana Korjausliikkeen eli entisten Sinisten puoluejohdossa. Ahva osallistui puoluejohdon ominaisuudessa myös YLE:n televisioituihin vaalitentteihin. Lisäksi hän oli Sinisten pormestariehdokas Helsingissä vuoden 2021 kuntavaaleissa. Korjausliike päätti lakkauttaa toimintansa kesäkuussa 2023.

– Minulle tärkeitä teemoja ovat aina olleet turvallisuus, perheet ja pienyrittäjät. Oikeastaan näihin kolmeen tiivistäisin kaiken

Kristillisdemokraatit tuntuu Ahvasta hyvin luontevalta valinnalta kaiken jälkeen. Häntä oli houkuteltu puolueeseen jo aiemminkin, mutta nyt hetki oli oikea.

Jätettyään varsinaisen jäsenhakemuksen vastikään Ahva kertoo, että hänet on jo otettu sydämellisesti vastaan, toivotettu tervetulleeksi ja annettu mahdollisuuksia päästä toimintaan mukaan. Ahva on KD:n jäsenenä Helsingissä.

Kristillisdemokraateissa loistavat Ahvan mukaan samat johtotähdet, joita hän seurasi omassa politiikanteossaan Sinisissä ja Korjausliikkeessä.

– Minulle tärkeitä teemoja ovat aina olleet turvallisuus, perheet ja pienyrittäjät. Oikeastaan näihin kolmeen tiivistäisin kaiken, hän sanoo.

Erityisesti hän kehuu kristillisdemokraattien perhepolitiikkaa, jota tehdään hänen mukaansa ihmisten ja perheiden lähtökohdista ja näkökulmista käsin eikä valtion tai systeemin ehdoilla.

Hyvien teemojen lisäksi kristillisdemokraateilla on vahva arvopohja. Ahva kuvaa itseäänkin arvokonservatiiviksi ja toisaalta talousliberaaliksi. Ahvan mukaan sanapari on sanaleikki, joka myös kuvaa tavoitteita. Se tarkoittaa hänelle oikein asetettuja rajoja, turvallisuutta ja toisaalta sitä, että ihmisten on saatava vapaus yrittää, onnistua ja menestyä. Ahva uskoo, että perinteiset arvot ja tuoreet näkökulmat ovat politiikassa hyvä kombinaatio.

– Uskon vahvasti siihen, että nimenomaan perheiden hyvinvoinnista, yksilöiden ahkeruudesta ja yrittäjyydestä syntyy kasvua ja hyvä yhteiskunta. Ei niin, että valtio hoitaisi kaiken tai jotenkin säänneltäisiin ja verotettaisiin kohtuuttomasti sitä, mitä ihmiset omalla ajallaan tekevät ja tavoittelevat.

Hän uskoo, että tulevalla hallituskaudellakin turvallisuus, perhepolitiikka ja pienyrittäjyyden edistäminen voivat olla KD:n ominta aluetta.

– Näkisin todella mielelläni KD:n loistavan ja viestivän juuri näissä asioissa.

Ahva on tullut puolueeseen kantamaan oman kortensa kekoon auttaakseen kristillisdemokraattisen aatteen leviämistä. Hän ajattelee, että kristillisdemokraatit voisi olla tulevaisuudessa suurempikin puolue.

Ahva kuvailee, että kristillisdemokraattien on hyvä olla esillä etenkin arkisissa ja ihmisille tärkeissä asioissa. Viestin näistä pitäisi levitä laajemmalle yleisölle. Ahvan mukaan KD:n poliittiselle linjalle löytyy kyllä kannatusta, mutta mielikuvat puolueesta eivät kenties vastaa aivan todellisuutta, esimerkiksi nuorten keskuudessa.

– Mielestäni se on ensisijaisesti viestinnällinen kysymys, että miten virheellisistä mielikuvista päästään eteenpäin, ja saadaan oma sanomamme esille.

– Olen aina ollut hyvin aktiivinen tekemään asioita, kampanjoimaan vaaleissa ja tekemään viestintää. Haluan omalta osaltani olla rakentamassa KD:sta 10 prosentin puoluetta.

Tilannetta auttaa sekin, että Ahva tulee nyt mukaan joukkueeseen, jossa on jo entuudestaan paljon hänen ystäviään.

Esimerkiksi Helsingissä kristillisdemokraateilla ja Sinisillä oli jonkin aikaa yhteinen valtuustoryhmä, jonka varavaltuutettu ja sihteeri Ahva oli. Sinisiä Nuoria aikanaan puheenjohtanut Ahva on tehnyt myös nuorisojärjestökentällä paljon yhteistyötä KD Nuorten kanssa.

– Minulle ei ole mitenkään vierasta toimia kristillisdemokraattien kanssa politiikassa, päinvastoin, hän naurahtaa.

Millaisia tavoitteita Ahvalla itsellään on politiikassa ja kristillisdemokraateissa toimimisessa?

– Politiikka on minulle tosi voimakas intohimo, ja ollut aina lempiharrastukseni. Kortit ovat avoimet. Mielelläni auttaisin KD:n viestin eteenpäin viemistä siinä, missä vain osaan ja voin. Uskon, että tekevälle tekemistä löytyy, hän sanoo.

Tulevana kesänä Ahva aikoo suunnata Porin SuomiAreenalle ja myös Joensuun puoluekokoukseen.

– Odotan innolla, että pääsen tutustumaan ihmisiin ja toimintaan laajasti. Draivia riittää, tykkään tehdä asioita, hän lupaa.

Tiina Ahva

Ikä: 28 vuotta

Kotipaikkakunta: Helsinki

Koulutus: Tuotantotalouden diplomi-insinööri

Luottamustehtävät: On toiminut Sinisten ja Korjausliikkeen varapuheenjohtajana sekä työministerin erityisavustajana.

Politiikan ulkopuolinen harrastus: Sijoittaminen ja sauvakävely

Ylös