KD:n varapuheenjohtajaehdokas Katriina Hiippavuori Maskusta: ”Suurin haaste saada uusia nuoria ja työssäkäyviä puolueeseen”

15.8.2023 klo 14:37 Henkilöt Kristiina Kunnas

– Tapani kohdata ihmisiä, kuunnella sekä kykyni viestiä selkeästi ja vakuuttavasti on saanut hyvää palautetta, varapuheenjohtajaehdokas Katriina Hiippavuori toteaa. Hän keräsi kevään eduskuntavaaleissa kuudenneksi eniten ääniä kaikista KD-ehdokkaista.

5 kysymystä varapuheenjohtajaehdokkaalle

1 Esittele itsesi lyhyesti ja kerro, miksi olet ehdolla KD:n varapuheenjohtajaksi. 

Monet ovat oppineet tuntemaan minut sosiaalisen median kautta. Olen kiitollinen saamastani luottamuksesta toimia KD:n riveissä sekä kutsusta asettua varapuheenjohtajaehdokkaaksi. Eduskuntavaaleissa keräsin puolueesta kuudenneksi eniten ääniä ja osoitin, että KD:n politiikalle on kysyntää kansan keskuudessa, kun sopiva henkilö löytyy. Haluaisin olla varapuheenjohtajana antamassa puolueelle sen kentällä hyväksi kokemani menestyksekkään työn avaimet ja uudet, kiinnostavat kasvot.

2 Mitkä ominaisuudet tekevät sinusta hyvän varapuheenjohtajan?

Tapani kohdata ihmisiä, kuunnella sekä kykyni viestiä selkeästi ja vakuuttavasti on saanut hyvää palautetta. Nykyinen työni, laajat verkostoni sekä saamani luottamus kentältä antavat hyvät edellytykset toimia varapuheenjohtajan tehtävässä. KD:n suurin haaste on innostaa uusia nuoria ja työssäkäyviä mukaan puolueen toimintaan, mutta myös kutsua takaisin menetettyjä äänestäjiä. Tässä olen jo konkreettisesti onnistunut omalla työlläni. Ystävääni lainakseni Katriinalla on aito, rehellinen puhetyyli ja kyky saada ihmiset kuuntelemaan. Katriina on raikas tuulahdus KD:n riveissä.

3 Miten KD:lle saadaan lisää äänestäjiä/kannatusta?

Vaikka kannatuksen kasvu on tavoiteltavaa, se ei saisi tapahtua omista arvoista tinkimällä. On tärkeää saada ihmiset ymmärtämään, että arvomme kestävät eivätkä ne hautaudu arvoliberaalin suurpuolueen jaloissa. Kristillisdemokratialla on enemmän kysyntää kuin ihmiset edes ymmärtävät! Kannatus tehdään turuilla ja toreilla – ihmisten sydämissä. Paikallisosastojen rooli on keskeinen. Ihmisten on ymmärrettävä, että kristillisdemokratia ja hengelliset asiat ovat eri asioita.

Kristillisdemokratialla on enemmän kysyntää kuin ihmiset edes ymmärtävät! – Katriina Hiippavuori

4 Miten paljon olet valmis varaamaan aikaa varapuheenjohtajana toimimiseen/matkustamiseen?

Pidän tärkeänä tasapainoa perheen, työn ja muiden luottamustehtävieni hoitamisessa. Olen valmis antamaan aikaa yhdessä sovitun linjan ja toiveiden mukaisesti.

5 Mikä on parasta KD:ssä?  

Yhteinen arvopohja, joka toimii kantavana ja rakentavana perustana kaikessa päätöksenteossamme.  Puolueemme asiantuntijuus ja poliittisten ohjelmiemme sisältö ovat ensiluokkaisia.

Katriina Hiippavuori juontamassa Kristillisdemokraattien SuomiAreenan lavatuntia Raatihuoneenpuistossa Porissa kesäkuun lopulla. (Kuva Kristiina Kunnas)

Varapuheenjohtajaehdokas Katriina Hiippavuori, Masku, Varsinais-Suomi

• 37-vuotias

• valtiotieteiden maisteri, sosionomi, Sari Essayah’n eduskunta-avustaja

• aviomies, 3 lasta

• Maskun kunnanvaltuutettu ja hyvinvointilautakunnan jäsen, Varsinais-Suomen hyvinvointialueen varavaltuutettu ja tarkastuslautakunnan jäsen

• motto: Kaunistelematta Katriina

• lempibiisi: ei yksittäistä, mutta mieluiten kuuntelen hengellisiä lauluja, joissa on sanomaa

• ”salainen” taito: minulla on erityinen taito hoitaa montaa asiaa yhtä aikaa

• harrastaa lenkkeilyä ja toimimista vapaaehtoisena Kevätsateenkoti ry:ssä

KD-verkkolehti julkaisee kaikkien KD-varapuheenjohtajaehdokkaiden esittelyt elokuun puolivälistä alkaen

Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajakisaan ovat ilmoittautuneet (15.8. mennessä) Tiina Ahva Helsingistä, Sauli Ahvenjärvi Raumalta, Tiina Arlin Vantaalta, Mika Ebeling Helsingistä, Katriina Hiippavuori Maskusta, Riitta-Maija Hokkanen Rovaniemeltä, Miikka Korpiranta Helsingistä, Jouni Koskela Savonlinnasta, Annukka Ojala Kuopiosta, David Pettersson Pedersörestä, Mika Poutala Espoosta, Sirpa Pursiainen Tampereelta, Hannele Saari Riihimäeltä ja Tiina Tuomela Vantaalta.

Sari Essayah on ilmoittanut olevansa valmis jatkamaan puheenjohtajana. Puoluekokousedustajat valitsevat puolueelle puheenjohtajan ja kolme varapuheenjohtajaa Joensuussa lauantaina 26. elokuuta.

Kdlehti.fi julkaisee kaikkien varapuheenjohtajaehdokkaiden esittelyt alkaen 14. elokuuta.

Ylös