KD:n varapuheenjohtajaehdokas Mika Poutala Espoosta: ”Puolueen pitää panostaa uuden ajan viestintään”

17.8.2023 klo 12:12 Henkilöt Kristiina Kunnas

Uudenmaan KD-kansanedustaja ja Espoon kaupunginvaltuutettu Mika Poutala hakee varapuheenjohtajaksi. Huippu-urheilu-uran kautta hankitut tiedot tulisivat mukaan puoluejohtoon.

5 kysymystä varapuheenjohtajaehdokkaalle

1 Esittele itsesi lyhyesti ja kerro, miksi olet ehdolla KD:n varapuheenjohtajaksi.

Olen kolmen lapsen isä ja tuore, innostunut kansanedustaja. Olen ehdolla varapuheenjohtajaksi, koska mielestäni puolue tarvitsee uutta energiaa, osaamista viestinnässä – varsinkin sosiaalisessa mediassa – ja todellista uskoa menestyksekkääseen tulevaisuuteen.

Puolue tarvitsee uutta energiaa, osaamista viestinnässä – varsinkin sosiaalisessa mediassa – ja todellista uskoa menestyksekkääseen tulevaisuuteen. – Mika Poutala

2 Mitkä ominaisuudet tekevät sinusta hyvän varapuheenjohtajan?

Olen lapsesta asti ollut innostaja ja innostuja. Urheilu-uran kautta opitut tiedot ihmisten potentiaalin löytämisestä ja valjastamisesta on varmasti hyödyksi myös puoluepolitiikassa. Tämän lisäksi viestinnällinen osaaminen ja varsinkin sosiaalisen median käyttö ovat vahvuuksiani.

3 Miten KD:lle saadaan lisää äänestäjiä/kannatusta?

KD:n pitää panostaa uuden ajan viestintään. Tarvitsemme oikean viestintästrategian ja tarvittavat resurssit sen toteuttamiseen. Meidän on saatava ihmiset ymmärtämään KD:n osaaminen ja todelliset arvot. Varsinkin hallitusneuvotteluiden aikana ymmärsin, miten huikea potentiaali meillä on puolueessa osaamisen suhteen. Vähemmän raamatulla päähän lyömistä ja enemmän lähimmäisen rakkautta.

4 Miten paljon olet valmis varaamaan aikaa varapuheenjohtajana toimimiseen/matkustamiseen?

Olen lupautunut käyttämään varapuheenjohtajuuteen aikaa vähintään saman verran kuin edelliset varapuheenjohtajat. Tällä hetkellä teen politiikkaa täysipäiväisesti, joten tämä ei ole itselleni ongelma.

Tavoitteiden on oltava korkealla.

5 Parasta KD:ssä?

KD:ssa parasta ovat ehdottomasti ihmiset. Olen ollut Kristillisdemokraateissa vasta reilut kaksi vuotta, mutta olen jo nyt tutustunut aivan mielettömän upeisiin ihmisiin ja heitä tuntuu löytyvän koko ajan lisää.

Mika Poutala vastavalittuna kansanedustajana vaali-iltana 2. huhtikuuta puolueen vaalivalvojaisissa. – Vaalikampanja oli isompi urakka kuin osasin odottaa, Poutala totesi kolmen kuukauden täyspäiväisestä vaalityöstään. (Kuva Kristiina Kunnas)

Varapuheenjohtajaehdokas Mika Poutala, Espoo, Uusimaa

• 40-vuotias

• yo-merkonomi, kansanedustaja

• vaimo, kolme lasta

• Espoon kaupunginvaltuutettu, Olympiakomitean hallituksen jäsen, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen varavaltuutettu,

• motto: ”Kaiken minä voin hänessä joka minua vahvistaa” Fil 4:13

• lempibiisi: Pekka ja susi – Karhunelämää

• ”salainen” taito: puu- ja nahkatyöt

• harrastaa liikuntaa ja puu- ja nahkatöitä

KD-verkkolehti julkaisee kaikkien KD-varapuheenjohtajaehdokkaiden esittelyt elokuun puolivälistä alkaen

Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajakisaan ovat ilmoittautuneet (17.8. mennessä) Tiina Ahva Helsingistä, Sauli Ahvenjärvi Raumalta, Tiina Arlin Vantaalta, Mika Ebeling Helsingistä, Katriina Hiippavuori Maskusta, Riitta-Maija Hokkanen Rovaniemeltä, Miikka Korpiranta Helsingistä, Jouni Koskela Savonlinnasta, Annukka Ojala Kuopiosta, David Pettersson Pedersörestä, Mika Poutala Espoosta, Sirpa Pursiainen Tampereelta, Hannele Saari Riihimäeltä ja Tiina Tuomela Vantaalta.

Sari Essayah on ilmoittanut olevansa valmis jatkamaan puheenjohtajana. Puoluekokousedustajat valitsevat puolueelle puheenjohtajan ja kolme varapuheenjohtajaa Joensuussa lauantaina 26. elokuuta.

Kdlehti.fi julkaisee kaikkien varapuheenjohtajaehdokkaiden esittelyt alkaen 14. elokuuta.

 

Ylös