Muutokset jatkuvat Kristillisdemokraattien puoluejohdossa – Puoluesihteeri Elsi Juupaluoma ei hae jatkokaudelle

10.9.2023 klo 13:06 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien varapuheenjohtajisto uudistui täysi elokuun lopun puoluekokouksessa Joensuussa. Muutokset jatkuvat, sillä puoluesihteeri Elsi Juupaluoma ei hae uudelle kaudelle, vaan luopuu tehtävästä.

Kristillisdemokraateissa puoluesihteerikausi on kaksivuotinen. Yllätysuutinen saapui, kun  puoluesihteeri Elsi Juupaluoma kertoi Facebook-päivityksessään sunnuntaina 10. syyskuuta, ettei hae jatkokautta tehtävässä.

– En hae jatkokaudelle puoluevaltuuston kokouksessa marraskuussa.
Päätös tuntuu oikealta, Juupaluoma kirjoittaa Facebookissa.

Hän toteaa KD-Lehdelle, että takana on perusteellinen, pitkä pohdinta. Juupaluoma (o.s. Ranta), 29, on työskennellyt puolueessa kuusi vuotta. Alunperin hän oli harjoittelijana Euroopan parlamentissa Sari Essayah’n toimistossa ja opiskelujen jälkeen hän työskenteli eduskuntaryhmässä. Marraskuussa 2021 puoluevaltuusto valitsi hänet puoluesihteeriksi.

Juupaluoma toteaa KD-Lehdelle, että takana on perusteellinen, pitkä pohdinta.

– Takana kaksi vuotta uuden suunnan rakentamista sekä onnistunut eduskuntavaalikampanja. Työ tuotti hedelmää ja saavutimme keskeisen tavoitteemme: KD on hallitusvastuussa rakentamassa kestävämpää tulevaisuutta, Juupaluoma toteaa tyytyväisenä.

– Työ ei tietenkään ole valmis, mutta tunnen, että moni asia on mennyt sillä lailla eteenpäin, että jonkun toisen on tästä mahdollista onnistuneesti jatkaa, Juupaluoma sanoo KD-Lehdelle.

– Moni asia on puolueessa nyt hyvällä mallilla ja suunta oikea. Olen ylpeä tehdystä työstä.
Kiitos rakkaat Kristillisdemokraatit, että annoitte minulle luottamuksenne. Toivon, että olen voinut olla sen arvoinen. Täysillä ja sydämestäni olen tätä työtä tehnyt yhdessä upean tiimin kanssa. Ilman tukea en olisi tehtävässä voinut onnistua, Juupaluoma kirjoittaa Facebook-päivityksessään.

Ilmassa on tietenkin myös haikeutta. Päättyy pitkä jakso. Koko opiskelujen jälkeinen työelämä on annettu puolueelle.

– Joku on joskus sanonut, että liittyi puolueeseen aikoinaan arvojen takia, mutta on jäänyt juuri ihmisten takia. Tähän on helppo yhtyä  – meidän väen omistautuneisuus ja lämminsydämisyys on tehnyt minuun ison vaikutuksen.

Joku on joskus sanonut, että liittyi puolueeseen aikoinaan arvojen takia, mutta on jäänyt juuri ihmisten takia. Tähän on helppo yhtyä  – meidän väen omistautuneisuus ja lämminsydämisyys on tehnyt minuun ison vaikutuksen.

– Teidän tukenne on ollut matkan varrella suuri voimavara. Kiitos siis kuuluu teille. On ollut etuoikeus toimia tässä palvelutehtävässä, Juupaluoma kiittää.

Hän lähtee tehtävästä loka-marraskuun vaihteessa. Kristillisdemokraateilla on parhaillaan menossa haku puoluesihteerin tehtävään. Puoluevaltuusto valitsee uuden puoluesihteerin marraskuun lopulla kokouksessaan Riihimäellä.

Huom.

Korjattu puoluevaltuuston kokouspaikaksi oikea paikkakunta Riihimäki. Alunperin oli virheellinen tieto, että KD:n puoluevaltuusto kokoontuisi Tampereella.

 

Ylös