Mikko Rekimies on Kristillisdemokraattien uusi puoluesihteeri – ”Ei yhden miehen show vaan koko puolueen yhteinen työ”

27.11.2023 klo 00:17 Henkilöt Kristiina Kunnas

KD:n uusi puoluesihteeri on Mikko Rekimies, joka on toiminut jo reilun kymmenen vuoden ajan puolueen järjestöpäällikkönä. – Puoluesihteerin työ on kuin  koordinaattorin, joka toimii kaikkien kanssa yhteistyössä. Kristillisdemokraatit olemme me kaikki yhdessä, totesi puoluesihteeri Rekimies nimeämisensä jälkeen.

Kristillisdemokraattien puoluevaltuusto valitsi Mikko Rekimiehen sunnuntaina 26. marraskuuta uudeksi puoluesihteeriksi vuoden vaihteessa alkavalle kaksivuotiskaudelle.

Keravalainen Rekimies, 49, on toiminut puolueen järjestöpäällikkönä vuodesta 2012 alkaen sekä sitä ennen muun muassa KD:n Helsingin piirin puheenjohtajana ja puoluehallituksen jäsenenä. Valinta oli yksimielinen.

Nykyinen puoluesihteeri Elsi Juupaluoma (o.s. Ranta) ei ollut käytettävissä toiselle kaudelle.

Tuore puoluesihteeri totesi kiitospuheessaan, että puoluejuna liikkuu kovaa vauhtia.

– Neljät vaalit ovat edessä puolentoista vuoden aikana, joten tässä todella tapahtuu, Rekimies sanoi.

Hän kiitti luottamuksesta. Rekimies on tullut puolueessa tunnetuksi järjestöpäällikkönä, johon on helppo olla yhteydessä. Hänen kännykkänsä ei sulkeudu ”konttoriajan” jälkeenkään.

– On ihan mahtavaa päästä teidän kanssa jatkamaan yhteistyötä. Ensin parin kuukauden kuluttua päästään tekemään Sarista presidentti, sen jälkeen puolen vuoden saadaan meille vähintään yksi mutta mielellään useampi europarlamentaarikko.

– Seuraavan vuoden (2025) alue- ja kuntavaaleissa saamme vielä enemmän jalansijaa kaikissa kunnissa, Rekimies totesi luottavaisesti.

Hän kuitenkin korosti, ettei puolueen työ ole puheenjohtajan tai puoluesihteerin show.

– Tämä ei ole kenenkään yhden miehen show! Teemme tätä kaikki yhdessä. Kaikki te, jotka olette nyt täällä paikalla, meidän kaikki sadat ja tuhannet muut aktiivit ja meidän nykyiset ja tulevat sadattuhannet äänestäjät – tämä on meidän kaikkien yhteinen työ.

Rekimies näkee puoluesihteerin tehtävän ikään kuin yhteyshenkilön rooliksi.

– Hänellä pitää olla langat käsissään, koska hän tekee läheistä yhteistyötä puoluejohdon, puoluetoimiston muiden työntekijöiden, puoluehallituksen, puoluevaltuuston jäsenten kuin ministerin esikunnan ja eduskuntaryhmänkin kanssa.

– Siinä ollaan koko kentän kanssa yhteydessä. Tilanteen mukaan katsotaan kuka on paras henkilö viemään mitäkin asiaa eteenpäin.

Rekimies haluaa panostaa vaalityön ohella voimakkaasti koulutukseen.

Neljät vaalit ovat edessä puolentoista vuoden aikana, joten tässä todella tapahtuu

– Sitä tarvitsemme. Koronan myötä tuli mahdolliseksi kouluttaa etänä ja tuoda näin parhaat kouluttajat kaikkien saataville.

Rekimies tunnusti vaimonsa epäilleen, että uusi tehtävä tarkoittaa iltojen kulumista ”yhä enemmän kiinni puhelimessa”.

– En tainnut vastata vaimolle.

– Minuun saa edelleen olla yhteydessä. Saa soittaa tai laittaa viestiä sähköpostiin, WhatsAppiin ja Messengeriin.

Yksi poikkeus nopeana vastaajana tunnetulla Rekimiehellä kuitenkin on.

– Poikaporukassa pelaan padelia perjantai-iltaisin. Padel-maila ja kännykkä eivät sovi samaan käteen, hän totesi.

Kilpailuhenkiseksi tunnustautuva Rekimies kertoi, ettei etukäteisröyhistely kuitenkaan tuo tulosta.

– Jos uhoan kavereille, että nyt te muuten häviätte, ei peli lähdekään kulkemaan.

Jos uhoan kavereille, että nyt te muuten häviätte, ei peli lähdekään kulkemaan.

– Mutta jos etukäteen oikeasti ajattelee, että nyt teen parhaani ja katsotaan mihin se riittää, alkaa peli toimia.

Rekimies teki lupauksen puoluevaltuuston edessä.

– Teen tässä tehtävässä parhaani.

Rekimies totesi reilun kymmenen vuoden työjakson järjestöpäällikkönä olleen hienoa aikaa. Hän kiitti lämpimästi edeltäjäänsä.

– Erityisen kiitollinen olen kahdesta viime vuodesta, kun Elsi Juupaluoma on ollut puoluesihteerinä. Sanoin tämän jo Elsille kahden kesken, ja nyt toistan sen. Vaikka nyt poistut puoluetoimistolta, toivon, ettet poistu elämästäni, Rekimies pyysi.

 

Puheet katsottavissa!

Tuoreen puoluesihteerin Mikko Rekimiehen sekä väistyvän puoluesihteerin Elsi Juupaluoman kiitospuheet ovat nähtävillä KD:n Facebook-sivulla.

Sekä vastavalittu että väistyvä puoluesihteeri saivat lämpimät tervehdykset puheenjohtaja Sari Essayah’lta. Vasemmalla 1. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Mika Poutala, taustalla Mikko Rekimies, puoluevaltuuston puheenjohtaja Riitta Kuismanen ja hallintopäällikkö Ismo Portin.

Kristillisdemokraattien puoluevaltuuston kaksipäiväinen kokous pidettiin Riihimäen Teatterihotellissa.

Kapulanvaihto. Tuore puoluesihteeri Mikko Rekimies teki järjestöpäällikkönä hyvää ja läheistä yhteistyötä  kaksivuotisen kauden puoluesihteeri Elsi Juupaluoman kanssa.

Ylös