Varakansanedustaja Sirpa Suikkanen on käytettävissä eduskuntavaaliehdokkaana

5.1.2015 klo 15:03 Uutiset Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien lista vahvistuu Savo-Karjalan uudessa vaalipiirissä entisestään, kun kiteeläinen varakansanedustaja Sirpa Siukkanen on kertonut olevansa käytettävissä Kristillisdemokraattien eduskuntavaaliehdokkaana. Suikkanen keräsi viime eduskuntavaaleissa 2 188 ääntä.

Erikoissairaanhoitaja ja yrittäjä Suikkanen on toiminut Kiteen kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2005 ja on ollut aina KD:n suurimpia ääniharavia. Vuosina 2007-2012 hän vaikutti Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtajana.

– Uusi yhdistynyt Savo-Karjalan vaalipiiri antaa Kristillisdemokraateille uuden, ainutlaatuisen mahdollisuuden saada kansanedustajan paikan kevään eduskuntavaaleissa, Suikkanen kertoo.

Hän haluaa omalta osaltaan olla myötävaikuttamassa, että KD saa ainakin yhden kansanedustajan paikan Savo-Karjalasta.

– Erityisesti haluan panostaa siihen, että keskeiset arjen peruspalvelut toteutuvat edelleen lähipalveluina. Sosiaali- ja terveydenhuollossa painopistettä on siirrettävä ennaltaehkäisevään, kuntouttavaan ja oikea-aikaiseen hoitoon.

– En kannata EU:n liittovaltiokehitystä enkä yhteisvastuun kasvattamista toisten jäsenmaiden veloista, Suikkanen korostaa.

Kristillisdemokraattien Pohjois-Karjalan piiri nimeää lisää eduskuntavaaliehdokkaita lähiviikkoina.

Ylös