KD-puoluejohto sanoutuu irti kaupunginvaltuutetun kohua herättäneistä kirjoituksista: ”Törkeää tekstiä”

15.1.2015 klo 15:34 Uutiset Kristiina Kunnas

Kristillisdemokaattien puoluejohto sanoutuu jyrkästi irti Jyväskylän kaupunginvaltuutetun Juhani Starczewskin mielipiteistä, joista Keskisuomalainen uutisoi torstaina.

Sekä puheenjohtaja Päivi Räsänen että puoluesihteeri Asmo Maanselkä pahoittelevat syvästi kohua, joka syntyi lehtikirjoittelusta.

Starczewski oli Keskisuomalaisen nettikirjoittelussa antanut ymmärtää, että eduskunnan puhemiehen Eero Heinäluoman (sd.) vaimon sairastuminen ja kuolema saattoivat johtua ”Jumalan kostosta”. Tämä ”kosto” puolestaan johtuisi siitä, että Heinäluoma oli kesällä tukenut arkkipiispa Kari Mäkistä, joka oli julkisesti pahoitellut homoseksuaalisen kohtelua kirkossa ja yhteiskunnassa.

– Starczewskin kirjoitukset ovat törkeitä ja täysin puolueemme eettisten sääntöjen vastaisia. Olemme käyneet tapauksen läpi kaupunginvaltuutettu Starczewskin kanssa. Tämän jälkeen puoluejohto ja paikallisosasto päättävät mahdollisista toimenpiteistä, Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselkä.

Puoluejohto ja paikallisosasto päättävät mahdollisista toimenpiteistä.

Puhuttelun jälkeen kaupunginvaltuutettu on pahoitellut kirjoitteluaan puhemies Eero Heinäluomalle.

Myös puheenjohtaja Päivi Räsänen pahoittelee syvästi kaupunginvaltuutetun käytöstä ja kertoo ottaneensa Eero Heinäluomaan yhteyttä ja pyytäneensä anteeksi suruaikaansa viettävältä puhemieheltä.

 

Ylös