Räsänen kannusti EU-jäseneksi haluavaa Montenegroa kitkemään korruptiota

22.1.2015 klo 12:10 Uutiset Samuli Rissanen

Räsäsen vierailu Balkanilla jatkuu tänään Belgradissa Serbiassa.

Sisäministeri Päivi Räsänen mukaan sisä- ja oikeusasioiden merkitys EU-jäsenyysneuvotteluissa on lisääntynyt Bulgariasta ja Romaniasta saatujen kokemusten vuoksi.

Vierailullaan Montenegrossa Räsänen tapasi maan sisäministeri Raško Konjevicin. Vierailun tarkoituksena oli tutustua EU:n jäseneksi haluavan Montenegron oikeus-ja sisäasioihin. Räsäsen mukaan sisäisen turvallisuuden ja oikeudenhoidon kysymysten merkitys EU:n jäsenyysneuvotteluissa on Bulgariasta ja Romaniasta saatujen kokemusten myötä kasvanut.

Ministerin keskustelivatkin Montenegron oikeus- ja sisäasioiden edistymisestä, rajavalvonnan kehittämisestä sekä kahdenvälisen yhteistyön mahdollisuuksista. Räsänen tapasi Montenegrossa myös kansalaisjärjestöjen sekä oikeusministeriön edustajia. Agendalla oli korruption vastainen työ ja median vapaus. Räsänen kannustaa Montenegroa kitkemään erityisesti korruptiota.

– Lainsäädännön tasolla on jo tehty toimenpiteitä, mutta uusien lakien toimeenpano ja aito toimintakulttuurin muutos vaatii pitkäjänteistä työtä, hän sanoi.

Räsäsen Länsi-Balkanin vierailu jatkuu tänään Belgradissa, jossa hän tapaa Serbian sisäministeri Nebojša Stefanovicin.

Ylös