Lisätietoa Räsäsen onnettomuudesta: Kolariautot hinattiin paikalta – kolme sairaalaan

2.2.2015 klo 13:31 Uutiset Kristiina Kunnas

Sisäministeri Päivi Räsäsen auto törmäsi kolmion takaa tulleeseen väistämisvelvolliseen henkilöautoon. Aamuinen liikenneonnettomuus tapahtui liukkaalla kelillä. Sairaalaan joutui kolme henkilöä, näiden joukossa sisäministeri. Pahoin vaurioituneet autot jouduttiin hinaamaan pois paikalta.

– Aiemmin oli käsitys, että kolmion takaa tullut henkilöauto olisi osunut sisäministerin virka-auton oikeaan takakulmaan. Kävi kuitenkin niin, että ministerin auto törmäsi tietä ylittäneen henkilöauton takakulmaan, selventää Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen viestintäpäällikkö Heli Jämsen-Turkki KD-verkkolehdelle.

Virolahden onnettomuus tapahtui valtatie 7:llä tänä aamuna kahtakymmentä vaille kymmenen. Sisäministeri Päivi Räsäsen autonkuljettajan ohjaama auto oli menossa 7-tietä Vaalimaan suuntaan, kun vasemmalta Miehikkäläntien risteyksestä tuli kärkikolmion takaa toinen henkilöauto eteen.

Vasemmalta Miehikkäläntien risteyksestä tuli kärkikolmion takaa toinen henkilöauto ministerin auton eteen.

– Tämän auton kuljettajan tarkoituksena oli ajaa seiskatien yli yli. Ministerin auto törmäsi tietä ylittäneen henkilöauton oikeaan takakulmaan. Ministeri istui virka-autossa takapenkillä oikealla puolella, Jämsen-Turkki kertoo.

Onnettomuudessa loukkaantuneet kolme henkilöä vietiin ambulanssilla jatkotutkimuksiin.

Poliisin mukaan alkoholilla ei ollut osuutta tapahtumaan ja kuljettajien ajo-oikeudet olivat kunnossa. Henkilöautot vahingoittuivat niin pahoin, että ne hinattiin pois paikalta. Onnettomuusalueella on 60 km/h nopeusrajoitus. Etelä-Suomeen oli luvattu kurjaa ajokeliä. Tapahtuma-aikaan tien pinta oli liukas ja sohjoinen.

Ylös