Sisäministeri Räsänen: Kylmäverinen murha erittäin huolestuttavaa

1.3.2015 klo 14:24 Ulkomaat Kristiina Kunnas

– Nemtsovin ilmeisen harkitussa murhassa on piirteitä, jotka aiheuttavat vahvan epäillyn poliittisesta murhasta, muistuttaa sisäministeri Päivi Räsänen.

Moskovassa on sunnuntai-iltapäivänä meneillään surumarssi oppositiopoliitikko Boris Nemtsovin muistoksi. Laitakaupungille aiottu mielenosoitus sai Nemtsovin murhan jälkeen luvan tulla pääkaupungin keskustaan.

Tämä on hyvin huolestuttavaa, kun ottaa huomioon Venäjän tulehtuneet suhteet länteen sekä heikon taloustilanteen.

– Nemtsovin kylmäverisessä, ilmeisen harkitussa murhassa on piirteitä, jotka aiheuttavat vahvan epäilyn poliittisesta murhasta, sanoo sisäministeri Räsänen KD-verkkolehden haastattelussa.

– Tämä on hyvin huolestuttavaa, kun ottaa huomioon Venäjän tulehtuneet suhteet länteen sekä heikon taloustilanteen. Nyt on erityisen tärkeää, että murha tutkitaan huolellisesti ja puolueettomasti, ja että syylliset saadaan vastuuseen, Räsänen jatkaa.

Boris Nemtsov, 55, toimi presidentti Jeltsinin aikana Venäjän ensimmäisenä varapääministerinä 1997–98. Nemtsov oli joitakin vuosia poissa politiikasta mutta palasi takaisin 2008.

Presidentti Putinin tiedottajan mukaan Nemtsovin kuolema vaikuttaa palkkamurhalta. Putin on pahoitellut vastustajansa  kuolemaa.

 

 

Ylös