Studio Sauli avasi tyylillä

24.3.2015 klo 17:07 Politiikka Samuli Rissanen

Kansanedustaja Sauli Ahvenjärven kokeileva kampanjatempaus marssitti Tampereella ravintola Juvenes Ziberian lavalle tunnetut artistit, huippuasiantuntijat ja leppoisan tunnelman.

Kansanedustaja Sauli Ahvenjärven kokeileva ja luova kampanjatempaus ansaitsee korkeat tyylipisteet leppoisan ja tunnelmallisen kampanjatapahtuman luomisesta. Tapahtuma käynnistyi, kun säveltäjä-muusikko Lasse Heikkilä löi alkutahdit loft-henkisessä ravintola Juvenes Ziberiassa Tampereen ydinkeskustassa. Sadalle ensimmäiselle luvatut kahvit ja pullat riittivät tällä kertaa, kun ensimmäiseen Studio Sauliin saapui noin 80 ehdokkaasta, esiintyjistä ja politiikasta kiinnostunutta.

Minä kirjoitin, että sinä tulet valituksi

Illan isäntä Sauli Ahvenjärvi marssitti ensimmäiseksi parrasvaloihin KD:n grand old manin, entisen kansanedustajan ja puoluejohtajan Esko Almgrenin. Talk show-ideaan saumattomasti taipuvat kaverukset laskettelivat sutkautuksia siitä, onko politiikasta enää mihinkään. Almgrenin luottamus oli juuri Ahvenjärven kaltaisissa ”nuorissa, koulutetuissa miehissä ja naisissa, joilla on kestävät arvot.” Almgren kertoo tehneensä oman aktiiviuransa jälkeen kannustustyötä nuorten tekijöiden eteenpäin viemiseksi.

– Muistatko Sauli, minkälaisen viestin laitoin sinulle neljä vuotta sitten, hän kysyi talk show-isännäksi heittäytyneeltä Ahvenjärveltä.

– Minä kirjoitin sinulle, se oli kylläkin sähkökirje, mutta kuitenkin, minä kirjoitin, että sinä tulet valituksi, Almgren kertoi.

Ahvenjärven kaltaisiin kristillisiin vaikuttajiin tuntui luottavan myös artistivieraana tilaisuudessa esiintynyt Pekka Simojoki. Hän oli valinnut tilaisuuteen politiikan kenttään sopivat ”protestilaulut”, joista ensimmäinen oli maan, kansan ja kirkonkin tilaa kritisoiva Ajan henki.

Yhteislaulurintamallakin näkyi Simojen vahva panos gospelmusiikin saralla. Yksi osallistujien esitettäväksi äänestämistä lauluista oli Herra, kädelläsi, josta ei alunperin meinannut tulla laulua ollenkaan, kun Simojoki oli aikeissa heittää sen kritiikinpuuskassaan roskakoriin. Sanoittaja Anna-Mari Kaskinen oli kuitenkin rohkaissut, ettei sävel ehkä niin huono olisikaan ja hänellä saattaisi olla siihen sanat. Loppu onkin sitten historiaa: 30 vuodessa laulusta on tullut yksi veisatuimmista uusista suomalaisista virsistä.

Ahvenjärven haastattelemat tilaisuuden asiantuntijavieraat olivat tällä kertaa Tampereen teknillisen yliopiston Mika Hannula ja Tampereen ammattikorkeakoulun vararehtori Mikko Naukkarinen. He esittelivät Tampere3-korkeakouluhanketta, josta on tarkoitus tulla kansainvälisestikin houkuttelevin yliopisto Suomessa.

Seuraavan kerran ensi tiistaina 31.3. kokoontuva Studio Sauli jatkuu niin ikään musiikin ja ajankohtaisten keskustelunaiheiden merkeissä. Vierailevaksi tähdeksi saapuu Sari Essayah ja studiossa keskustellaan antisemitismin uhkasta Euroopassa ja Suomessa.

Ylös