YLE:n ennuste: Kristillisdemokraatit menettävät paikan

19.4.2015 klo 21:52 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraatit kokoavat YLE:n ennusteen mukaan 3,7 prosentin kannatuksen ja menettävät yhden edustajapaikan Kaakkois-Suomessa.

Kristillisdemokraattien eduskuntavaalitulos laihtuu 0,4 prosenttia viime kertaisesta ja sen myötä menetetään yksi edustajapaikka. Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen on menossa läpi Hämeessä, Uudellamaalla istuva kansanedustaja Jouko Jääskeläinen ja espoolainen Antero Laukkanen käyvät keskenään kisaa KD:n edustajapaikasta ja Pirkanmaalla istuva kansanedustaja Leena Rauhala on menossa läpi.

Savo-Karjalan ääniharavan titteliä tällä hetkellä hallussaan pitävä Sari Essayah on varma läpimenijä ja Vaasassa Peter Östman on lunastamassa jatkopaikan hyvällä henkilökohtaisella äänimäärällä.

Kristillisdemokraattien vaali-iltaa himmentää suru Kaakkois-Suomen kaksi kautta eduskunnassa vaikuttaneen kansanedustaja Sari Palmin todennäköiseltä näyttävästä tippumisesta. Samalla eduskuntaryhmän koko supistuu viiteen edustajaan. Yhtä pieni KD-ryhmä on ollut viimeksi 1990-luvulla.

– Tottakai omalta osalta hallituspuolueita on rasittanut se, että ollaan jouduttu tekemään vaikeita päätöksiä, KD:n puheenjohtaja Päivi Räsänen pohti vaalitappion syitä.

Ylös