Uusi eduskuntaryhmä koolle ensimmäistä kertaa tänään

23.4.2015 klo 09:36 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien uudet kansanedustajat aloittavat työnsä tänään. Tamperelaisen Sari Tanuksen läpimeno varmistui myöhään eilen illalla tarkistuslaskennassa.

Tanus sai jännittää tulostaan vaali-illasta lähtien, sillä ero istuvaan kansanedustajaan Leena Rauhalaan oli marginaalinen. Tarkistuslaskennassa Tanus otti paikan Rauhalalta lopulta 30 äänen turvin.

Iltapäivällä tilanne sähköistyy, kun vuorossa ovat eduskuntaryhmien ensimmäiset kokoontumiset, joissa valitaan muun muassa uudet ryhmäpuheenjohtajat

Tänään tamperelainen erikoislääkäri ja gynekologi Tanus aloittaa työnsä eduskunnassa uusina edustajina valittujen espoolaisen Antero Laukkasen ja eduskuntaan paluun tekevän Sari Essayah’n ohella. Vanhasta eduskuntaryhmästä työtään jatkavat ainoastaan puolueen puheenjohtaja Päivi Räsänen ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman.

Ensimmäisen työpäivän ohjelmassa on taloon, ryhmäkansliaan ja muihin edustajiin tutustumista. Eduskunta on tällä välin siirtynyt väliaikaisiin tiloihin eduskuntatalon remontin vuoksi. Yhteistä lounasta vietetään tänään kuitenkin eduskunnan Pikkuparlamentissa, jossa sijaitsevat kansanedustajien työhuoneet.

Iltapäivällä tilanne sähköistyy, kun vuorossa ovat eduskuntaryhmien ensimmäiset kokoontumiset, joissa valitaan muun muassa uudet ryhmäpuheenjohtajat. Ainakin Sdp:n ryhmäjohtaja vaihtuu, sillä ryhmän puheenjohtaja Jouni Backman tippui eduskunnasta.

 

Ylös