Nepalin pyyntöihin on vastattu laajasti-Suomesta lähtee 29-jäseninen pelastajaryhmä

27.4.2015 klo 08:29 Ulkomaat Samuli Rissanen

Sisäministeri Päivi Räsänen kertoo, että sisäministeriö lähettää Nepaliin pelastajaryhmän, jonka tehtävänä on etsiä sortuneisiin rakennuksiin loukkuun jääneitä ja antaa välitöntä lääkinnällistä apua.

Otan osaa uhrien ja heidän omaistensa suureen hätään ja kärsimykseen. Suomen on tarvittaessa oltava tilanteen edetessä valmis antamaan Nepalille lisää hätäapua

Sisäministeriö on päättänyt lähettää Nepaliin rauniopelastusmuodostelman osana EU:n pelastuspalveluapua. Ryhmä on Kriisinhallintakeskuksen kouluttama, ja sen tehtävänä on etsiä sortuneisiin rakennuksiin loukkuun jääneitä ihmisiä, pelastaa heidät ja antaa välitön lääkinnällinen apu loukkaantuneille. Suomalaisen pelastajaryhmän on tarkoitus päästä lähtemään Nepaliin vielä tänä iltapäivänä.

– Otan osaa uhrien ja heidän omaistensa suureen hätään ja kärsimykseen. Suomen on tarvittaessa oltava tilanteen edetessä valmis antamaan Nepalille lisää hätäapua, Räsänen sanoo.

Nepalissa eilen tapahtuneen maanjäristyksen uhriluku nousee pitkälti yli 3000 hengen. Katastrofi koskettaa järkyttävällä tavalla koko Nepalia ja lähialueita, ja vaatii laajaa kansainvälistä apua. Nepalin avunpyyntöihin onkin vastattu laajasti maailmalla.

– Apua näissä tilanteissa täytyy saada nopeasti, jotta vielä elossa olevat saadaan löydettyä ja pelastettua, Räsänen tähdentää.

 

Ylös