Jukka Salmi, KD:n eduskuntaryhmäkanslia: ”KD:n on osattava kuunnella ihmistä”

6.6.2015 klo 08:00 Politiikka

– Pidän KD:ta samanhenkisenä kuin hyvin tuntemaani Pelastusarmeijaa: puolueena, jossa kristilliseltä perustalta kannetaan aidosti huolta huono-osaisista lähimmäisistä.

Kulunut kevät oli Jukka Salmelle kiireistä aikaa. Työtunteja ei laskettu, ja yöunet jäivät nekin vähiin.

Salmen yhteistyö Sari Tanuksen vaalipäällikkönä käynnistyi tavallaan jo viime vuoden puolella, tämän kansalaisaloite-hankkeen nimienkeruun myötä. Se jatkui luontevasti Tanuksen lähdettyä kansanedustajaehdokkaaksi.

Kansanedustaja Tanuksen kanssa eduskuntaryhmäkansliassa tällä istuntokaudella työskentelevä Salmi ei ole ensi kertaa mukana politiikan kuvioissa.

Kaikkiaan neljä kautta Nurmijärvellä sekä nykyisessä kotikaupungissaan Hyvinkäällä kaupunginvaltuutettuna ja -hallituksessa toiminut Salmi on pyrkinyt myös kahdesti eduskuntaan sekä kerran EU-parlamentaarikoksi.

Hänellä on lisäksi monikymmenvuotinen kokemus audiovisuaalisesta viestinnästä, niin MTV:n ohjelmien tuottajana kuin yrittäjänä omassa mainosfilmiyhtiössä.

Tämä tietotaito näkyi myös  Sari Tanuksen kampanjassa, jonka Salmi suunnitteli ja toteutti.

– Keskeinen ajatus oli hyödyntää jokainen käytettävissä oleva euro mahdollisimman tehokkaasti, Salmi sanoo.

– Mikä tarkoitti sitä, että halusimme tuoda Sarin äänestäjien tietoisuuteen niin isosti ja näyttävästi kuin suinkin.

Kookkaiden ilmoitusten ja julisteiden lisäksi Tanus oli esillä myös TV7:n sekä MTV 3:n mainoksissa.

– Tanushan oli markkinointinäkökulmasta ihanne-ehdokas, edellisvuoden kansalaisaloitekampanjan tuoman tunnettavuutensa ansiosta. Sen jatkoksi ja varaan oli helppo rakentaa myös hänen vaalikampanjansa.

Minulle KD on sydämen puolue. En usko olevani ainoa, joka on tätä mieltä.

Vaikka Kristillisdemokraatit vielä onkin Salmelle melko uusi tuttavuus, on hänellä puolueen syvimmästä olemuksesta jo oma käsitys.

Pelastusarmeijan upseerivanhempien lapsena Salmi näkee KD:ssa yhtenevyyttä tähän kristillis-sosiaaliseen järjestöön.

– Minulle molemmat edustavat toimijoita, joiden vahva käyttövoima syntyy hengellisyydestä, ja jotka aidosti tekevät työtä yhteiskunnan vähäosaisten ja unohdettujen hyväksi.

Salmi pitääkin KD:n suurimpana haasteena suuren yleisön kylmäksi ja kovaksi mieltämää puolueen julkisuuskuvaa:

– Uskallan sanoa näin, sivustakatsojana KD:ta ja ihmisten suhtautumista siihen seuranneena.

Salmi uskoo vakaasti siihen, että ainoastaan menemällä ihmisten keskelle, kuuntelemalla heidän huoliaan ja toiveitaan, ”olemalla yksi heistä”, KD voi jatkossa kasvattaa suosiotaan ja muuttaa julkikuvaansa myönteisemmäksi.

– Kristillisen arvopohjamme huomioiden meillä on tähän kaikki mahdollisuudet, kunhan vain teemme oikeita asioita oikealla tavalla.

– Minulle KD on sydämen puolue. En usko olevani ainoa, joka on tätä mieltä, Salmi lisää.

Ylös