Kreikkaan ehdotetaan rinnakkaisvaluuttaa

6.7.2015 klo 17:28 Politiikka Asmo Maanselkä

– Rinnakkaisvaluutan käyttöönotto olisi turvallisin vaihtoehto tässä tilanteessa, linjaa KD:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman.

Euroopan vasemmistopuolueet riemuitsivat äänestystuloksen jälkeen. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Peter Östman pitää äänestystä velkojen maksamisesta vaarallisena ennakkotapauksena.

– Ajattele vaikka jos jonkun perheen isä toimisi vastaavasti. Jos perhe on ylivelkaantunut niin ei muuta kuin ”kansanäänestys” perheen sisällä pystyyn siitä haluavatko perheenjäsenet maksaa velkansa pankille takaisin.

– Euroryhmän valtionvarainministereiden kannattaa tarkkaan harkita mitä myönnytyksiä suostuvat antamaan kreikalle. Tästä syntyy aivan varmasti ennakkotapaus, josta nousevat ääriliikkeet ympäri Eurooppaa ottanevat mallia.

– Sen sijaan että olisivat tehneet rakenneuudistuksia edistääkseen kasvua ja uusia työpaikkoja he ovat valinneet äärimmäisen populistisen tien joka on erittäin vaarallinen. Se voi johtaa heidän maansa eristäytymiseen ja eroaminen eurosta.

– Rinnakkaisvaluutan käyttöönotto olisi turvallisinta tässä sekavassa tilanteessa, Östman linjaa.

 

 

 

Ylös