Kristillisdemokraattien pitää kasvaa

15.7.2015 klo 22:17 Uutiset KD Lehti

Puheenjohtajakandidaatit kohtasivat Porin Suomi Areenalla. Puolueen puheenjohtajisto valitaan elokuun lopulla pidettävässä puoluekokouksessa Savonlinnassa. Tunkua Päivi Räsäsen jättämiin suuriin saappaisiin näyttää olevan. Kaksi kansanedustajaa Sari Essayah ja Sari Tanus tavoittelevat paikkaa. Yhteinen tavoite näyttää olevan kaikilla. Puolueen pitää kasvaa.

Varapuheenjohtajaksi pyrkivä Tommy Björkskog tiivisti asian ytimen.

-Kristillisdemokraattinen ideologia on maailman toiseksi suurin poliittinen aate. Väitän, että kristillisdemokratian tavoitteet sopivat myös suurimmalle osalle suomalaisista, jos me itse pystymme selkeyttämään ja kertomaan entistä konkreettisemmin mitä se on, Björkskog vaatii.

Miksi Kristillisdemokraattinen puolue kyntää 3-4% välimaastossa, jos useimmat suomalaiset tukevat puolueen tavoitteita? Puheenjohtaja-paneeli olikin otsikoitu teemalla mihin ”kristillisdemokraattista aatetta tarvitaan Suomessa”. Kansanedustaja Antero Laukkanen näkee että pitäisi puhua ymmärrettävämmin asioista.

-Menestymiseemme vaaditaan positiivista otetta ja sellaisia ulostuloja, joita meiltä ei ole totuttu näkemään. Meidän on vielä enemmän puhuttava Suomen kansalle ymmärrettävällä kielellä.

– Jos Suomessa kristilliset arvot eivät merkitse mitään, niin silloinhan tämä puolue lakkaa. Mutta jos kristilliset arvot ovat jotain sellaista, joka on kansakuntamme pohjavireessä, niin silloin uskon, että meidän puolueellemme on vakaa kannatus, Laukkanen uskoo.

Puheenjohtajiksi pyrkivät Sarit jatkoivat puolueen pienuuden ihmettelyä.

-Meillä on hyvä poliittinen ohjelma, meillä on paljon tietoa, taitoa ja osaamista kentällä. Olen ihmetellyt, miksi Kristillisdemokraatit ei olisi suurempi puolue myös Suomessa, kansanedustaja Sari Tanus hämmästeli.

Jotain lääkkeitäkin puolueen kasvuun löytyi Essayahilta.

-Koko organisaatiomme tulee tehdä vahvaa yhteistyötä, meidän tulee saada kaikki toimijamme sen yhteisen vision ja näyn taakse. Kyllä me sitä kannatuksen kasvua nyt ensisijaisesti tarvitsemme.

– Vuonna 2020 KD:n kannatus on nykyisen kannatuksen ja 10% välimaastossa. En kyllä pistä pahakseni, jos se on yli kymmenenkin, kansanedustaja Sari Essayah nauratti yleisöä.

Ylös