Aito avioliitto-kampanjaa häiritään järjestelmällisesti Helsingissä

21.8.2015 klo 12:49 Kotimaa Samuli Rissanen

Aito avioliitto ry:n nimenkeräyskampanja Helsingin ydinkeskustassa on saanut osakseen kaikenlaista häirintää viime ja tällä viikolla. Vastustuksesta huolimatta kansalaisaloite miehen ja naisen välisen avioliiton säilyttämiseksi kerää runsaasti allekirjoituksia.

Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevaan Simonpuistikkoon vajaa kaksi viikkoa sitten kampanjatelttansa pystyttänyt Aito avioliitto ry sai kerätä rauhassa nimiä nykyistä miehen ja naisen välistä avioliittoa puolustavaan kansalaisaloitteeseen vain pari-kolme päivää. Sen jälkeen alkoi antikampanja.

Emme me ole täällä kenenkään rakkautta estämässä vaan puolustamassa voimassa olevaa avioliittolakia

Tammikuussa kansalaisaloitetta tukemaan perustetun yhdistyksen hallituksen jäsen, Helsingin Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Tuulikki Tepora kertoo, että häirintä on ollut monenkirjavaa.

Aito avioliitto-kampanjan teltan banderollit töhrittiin viime lauantaina mustalla nesteellä. Teltan eteen tunkeudutaan päivittäin ja esitetään vaihtuvia performansseja. Yhdistyksen teltan edessä liehuvat päivästä toiseen sateenkaariliput. Homo- ja lesboparit ovat halunneet provosoida kampanjaa suuteluperformansseilla ja Aito avioliitto-teltan edessä on vihitty avioliittoon lesbopari.

Teporan mukaan myös ohikulkijat huutelevat solvauksia ja teltan edessä käydään osoittamassa ahkerasti mieltä. Mopo tuntuu keulivan aika monella asiassa ja suhteellisuuden taju unohtuu.

– Harmittaa siinäkin mielessä, että emme me ole täällä kenenkään rakkautta estämässä vaan puolustamassa voimassa olevaa avioliittolakia, Tepora sanoo.

Hän muistuttaa myös, että demokratiaan kuuluu sanan- ja mielipiteenvapaus. Teltalla ollut yhdistyksen väki onkin dokumentoinut tapahtumia ja ollut yhteydessä poliisiin, joka on myös alkanut partioida alueella.

Antikampanjasta huolimatta nimenkeräys on sujunut vauhdikkaasti.

– Joka päivä täältä on kertynyt 100-200 uutta allekirjoitusta, Tepora kertoo.

Kaiken kaikkiaan Aito avioliitto ry on saanut kansalaisaloitteelleen jo yli 70 000 allekirjoittajaa. Se on siis jo ylittänyt vaaditut 50 000 nimeä.

Allekirjoituksensa kansalaisaloitteelle voi antaa syyskuun 29. päivään saakka.

– Toiveena on, että ihmiset nyt todella heräisivät tähän ja saataisiin viimeisen kuukauden aikana runsaasti lisää allekirjoittaneita, Tepora kannustaa.

Yhdistyskin aikoo pystyttää telttansa Simonpuistikkoon vastustuksesta huolimatta vielä tänään ja huomenna.

Ensi viikolla kampanjan teltta siirtyy Helsingin Rautatientorille.

 

 

Ylös