Se paras vaihtoehto 

27.10.2015 klo 13:00 Kolumnit Sauli Ahvenjärvi

Kristillisdemokraatit jäi viime vaalien jälkeen ulos hallitusneuvotteluista. Poliittisten linjausten perusteella olisimme hyvin sopineet mukaan keskustaoikeistolaiseen koalitioon. Jäimme kuitenkin oppositioon, jonka ytimen muodostaa meille ideologisesti vieras arvoliberaali vihervasemmisto.

Mikä on KD:n missio ja järkevä politiikan tekemisen strategia näistä asetelmista?

Kyse ei ole politiikan sisällöstä, se meillä on kunnossa. Kyse on uskottavuudesta.

Tätä kysymystä pohdittiin puoluehallituksen strategiaseminaarissa perjantaina 23. lokakuuta. Kävi ilmi, että asia on kristallinkirkas uudelle puheenjohtajallemme. Ja nyt se on selvä myös koko puoluehallitukselle: KD:n tehtävä on olla paras vaihtoehto!

Mitä tämä tarkoittaa? Elämme heikon talouskehityksen ja korkean työttyömyyden aikoja, joita sävyttävät turvapaikanhakijoiden tulva ja lisääntyvä kansainvälinen levottomuus. Hallitus joutuu näissä oloissa tekemään monia vaikeita ratkaisuja, joista osa onnistuu ja osa ei. Puolueiden kannatusta mittaavissa gallupeissa näkyy jo selvästi, että hallitusvastuu syö kannatusta. Selkeimmin sitä ilmentää Perussuomalaisten kannatuksen romahtaminen.

Jatkossa hallituspuolueita äänestäneiden katseista yhä useampi kääntyy etsimään sopivaa vaihtoehtoa. Meidän missiomme on olla se sopivin vaihtoehto näille KD:ta lähinnä olevia puolueita äänestäneille etsijöille!

Meidän on jatkettava puolueen profiilin uudistamista niin, että vanhoihin stereotypioihin ja ennakkokäsityksiin pohjautuvat esteet KD:n äänestäjäksi ryhtymiselle poistuvat. Kyse ei ole politiikan sisällöstä, se meillä on kunnossa. Kyse on uskottavuudesta. Kun onnistumme uudistamaan ilmettämme niin, että KD mielletään aloitteelliseksi, laaja-alaisesti osaavaksi ja luotettavaksi poliittiseksi vaikuttajaksi, kannatusnousu tulee.

Ylös