Ulkoministeriö: ”Ranskan-matkailijan kannattaa olla varovainen”

14.11.2015 klo 20:23 Ulkomaat KD Lehti

Suomen ulkoministeriön matkustustiedotteessa matkailijoita kehotetaan noudattamaan normaalia suurempaa varovaisuutta Ranskan suurkaupungeissa, suosituissa matkakohteissa sekä Pohjois-Ranskan alueella.

Tiedotteessa muistutetaan, että Pariisin iskujen jälkeen suur-Pariisin alueella on korkein turvallisuusvalmius. Samainen valmius on voimassa yhä myös Nizzan alueella helmikuun terroriteon jäljiltä.

Ulkoministeriö muistuttaa myös, että korkein turvallisuusvalmius ja tarkastukset saattavat aiheuttaa myöhästymisiä liikenteeseen.

Pariisi on suomalaismatkaajienkin kestosuosikkeja. Kaupunki kuuluu maailman suosituimpiin turistikohteisiin.

Seitsemän terrori-iskua myöhään perjantai-iltana surmasivat ainakin 128 ja haavoittivat kuolettavasti lähes sata. Iskut jättivät kaupungin pelon, epäuskon ja tyrmistyksen valtaan.

Muualla Ranskassa on puolestaan tehostettu turvallisuusvalmius.
Viranomaiset kehottavat välttämään tarpeetonta ulkonaliikkumista suur-Pariisin alueeella.

Ulkoministeriö muistuttaa myös, että korkein turvallisuusvalmius ja tarkastukset saattavat aiheuttaa myöhästymisiä liikenteeseen. Sen takia matkustajien kannattaa mennä hyvissä ajoin lentokentälle ennen lähtöselvitystä.

Myös Ranskan ja Britannian väliä kulkevaa Eurostar-junaa käyttävien matkustajia kehotetaan saapumaan juna-asemalle hyvissä ajoin ennen lähtöä.

Belgiassa pääministeri kehotti lauantaina kansalaisia välttämään matkustamista Pariisiin.

Pariisin turistinähtävyyksistä suljettiin lauantaina muun muassa Eiffelin torni, ja myös turistien suosima komea katu Champs-Elysees ja museot olivat pimeinä. Lauantaina kaikki kaupungin virastot olivat kiinni. Vain avioliittoja rekisteröivät virastot olivat auki lauantainakin.

 

Ylös