KD:n puoluesihteerikisa: Piia ja Asmo vastaavat kysymyksiin

19.11.2015 klo 15:10 Politiikka Kristiina Kunnas

KD-lehti kysyi neljä kysymystä puoluesihteeriehdokkailta. Piia Flink-Liimatainen ja  Asmo Maanselkä vastaavat.

1. Millaisia terveisiä (kannustusta / kritiikkiä) lähetät puolueen eduskuntaryhmälle?

Piia:

Poliittisten avausten tekeminen on eduskuntaryhmän tehtävä. Toki puoluesihteerilläkin pitää olla valmius siihen, mutta päävastuu on eduskuntaryhmällä.

Kristillisdemokraattien moraaliset ja eettiset asiat tiedetään jo hyvin. Nyt pitää nostaa esiin uusia asioita, arvoja unohtamatta.

Jotta voisimme olla kasvava puolue, sisältömme voisi nousta vielä enemmän kansan tietoisuuteen.

 

Asmo:

Minusta eduskuntaryhmän kanssa yhteistyö on sujunut hyvin. Eduskuntaryhmä on puoluetoimisto ovat lähentyneet toisiaan vuosi vuodelta. Pienessä puolueessa on järkevää tehdä asioita yhdessä.

 

2. Miten motivoit uutta väkeä mukaan puolueen toimintaan?

Piia:

Puoluesihteerin täytyy ottaa koppi kenttätyöstä ihan uudella tavalla. On porukalla mietittävä ja ideoitava, miten saamme uutta porukkaa mukaan. Kenttätyön johtaminen on puoluesihteerin keskeinen tehtävä.

Tärkeä viesti kenttäväelle on se, ettei ole vähemmän tärkeitä tehtäviä. Jokaisen panos on tärkeä ja avaa mahdollisuudet kasvuun. Puoluesihteerinä kartoittaisin kenttäväen ideoita ja niitä työstettäisiin puoluetoimistolla. Yhdessä toimiminen on parasta.

Tykkään tehdä tiimin kanssa työtä. Puoluesihteerin pitää olla visionäärinen, mutta silti haluan yhdessä toisten kanssa pohtia, mitkä ideat ovat toteutuskelpoisia. Myös puheenjohtajan mielipiteet ovat hyvin keskeisiä.

Asmo:

Nyt meillä on todella iskun paikka. On uuden puheenjohtajan aika, mutta se ei aivan riitä. Ihmiset kiinnostuvat meidän politiikasta, jos meillä on myös jotain tuoretta annettavaa. Meillä tulee olla uusia ratkaisuja ja vaihtoehtoja yhteiskunnan ongelmiin kestävältä arvopohjalta.

Haluan näitä ratkaisuja olla rakentamassa. Se motivoi minua, ja toivottavasti tuo uusia kasvoja puolueen yhteyteen.

 

3. Millaisia uusia toimintatapoja haluaisit  lanseerata KD-kentän työskentelyyn?

Piia:

Kärkeni puoluesihteerin työnhaussa on ollut se, että puolue voisi profiloitua entistä enemmän auttamistyössä. Se voisi olla mielekästä oman paikkakunnan parhaaksi tehtävää työtä tai jopa kauemmaksikin suuntautuvaa. Omalla paikkakunnalla se voisi olla vanhusten ystäväpalvelua tai vähävaraisten lapsiperheiden auttamista.

Voisimme pitää hyväntekeväisyyskonsertteja, musiikillista osaamista on runsaasti meidän omassa väessä kuin lähiyhteistyökumppaneissakin.

On osattava löytää ihmisten vahvuudet ja käyttää niitä. Haluan saada toisista esiin parhaat puolet.

Hyvä johtaja on sellainen, joka ei karta ruohonjuuritason työtä, vaan tarttuu hommaan kuin hommaan – ja näyttää omalla toiminnallaan esimerkkiä.
Asmo:

Miehet pitäisi saada esiin. Haluaisin yrittää miesverkoston perustamista. Olen iloinnut siitä, että KD:ta on alettu kutsua Suomen feministipuolueeksi. Onhan meillä vahvoja naisia. Toivon silti, ettei tämä olisi itseään toteuttava ennustus, jossa imagoamme luodaan suuntaan, jossa miehet vielä enemmän vieraantuvat puolueesta.

Miesverkosto voisi kiinnittää huomiota miehiä askarruttaviin asioihin, jotka meidän naisistuvassa puolueessamme jäävät piiloon. Mielikuvien politiikassa tällainen feministi-imago tai leima voi osaltaan selittää sitä, miksei perussuomalaisten kannatuksen lasku ei ole kanavoitunut suuressa määrin meille.

Tiukkapipo-kampanjasta jäi muistiin, että oli sisäisesti oikein hauskaa ja vapauttavaa nauraa itselle sekä tunnustaa väriä. Mutta toiko kampanja sellaisia äänestäjiä, joilla oli pipo vähän löysemmällä?

Kannatuksen kasvu pitäisi aina olla mielessä, siksi on tärkeää ettemme unohda miehiä.

4. Mikä on oma mottosi politiikantekijänä?

Piia:

Jos haluaa nähdä sateenkaaren, on ensin kestettävä sadetta. Hyvän päämäärän saavuttamiseksi on nähtävä vaivaa, kestettävä kritiikkiä.

Asmo:

Selkärankaa Maanselästä.

 

• Piia Flink-Liimatainen, 38, on koulutukseltaan terveystieteiden maisteri ja sairaanhoitaja.
• Asmo Maanselkä, 34, on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri ja kauppatieteiden maisteri.

 

 

Ylös