Kunnanraja ei saa olla este – hämäläisten KD-vaikuttajien pohdintoja

8.1.2016 klo 20:45 Politiikka Ismo Portin

Kristillisdemokraattien eri osastojen on hyvä tiivistää alueellista yhteistyötä, toteavat kantahämäläiset Kristillisdemokraatti-johtajat.

KD:n paikallisosastojen puheenjohtajat Jones Pohjanvuori  ja Mikael Viitala sekä Hämeen piirin toiminnanjohtaja Kalevi Rämö istahtivat yhdessä kahville Riihimäen Prismalla.

He keskustelivat kristillisdemokraattisen yhteistyön tiivistämisestä Riihimäen seudulla. KD-Kompassi -radio-ohjelmaan heitä haastatteli Ismo Portin, joka puolestaan on kaupunginvaltuutettuna kotikaupungissaan Riihimäellä.

Pohjanvuori johtaa Riihimäen KD-paikallisosastoa ja Viitala puolestaan Hausjärven paikallisosastoa.

Keskusteluissa olivat sekä järjestötyön yhteistyöhaasteet sekä erityisesti tulevat 2017 kuntavaalit.

– Tottakai meidän on pystyttävä toimimaan kuntarajat ylittävällä tavalla, siten että saadaan voimat kerättyä yhteiseen työhön. Riippumatta siitä, millä paikkakunnalla kukin nyt sattuu asumaan,  Mikael Viitala miettii.

Viitala on juuri vuodenvaihteessa aloittanut puheenjohtajapestinsä Hausjärven KD-osastossa.

– Kun Sari Essayah valittiin puolueen uudeksi puheenjohtajaksi, koin tällaisen uudelleenenergisoitumisen, hän selostaa.

– Halusin itsekin lähteä mukaan tekemään tätä muutosta. Nythän puolue elää Uuden Aikaa, kuten slogan kuuluu.

Puolueiden paikallisosastot tuovat emopuolueen politiikan ja ideologian kuntatasolle.

Jones Pohjanvuori toimii osaston puheenjohtajuuden lisäksi Riihimäen teknisen lautakunnan jäsenenä ensimmäistä kauttaan.

– Teknisen lautakunnan kokoukset ovat pitkiä, ennen kaikkea pitkiä. Pari-kolmesataa sivua luettavaa aina sitä ennen. Isoja asioita ne ovat monasti – ja isoista summista. Aikamoisen rahakirstun päällä siinä tietysti istutaan, Pohjanvuori toteaa.

Osa hämeenlinnalaisen Kalevi Rämön lääkkeistä puolueen kannatuksen kasvuun lepää henkilökohtaisten kontaktien hyödyntämisessä.

– Ehdokashankinta mahdollisimman pian käyntiin osastoissa, hän vaatii.

– Lisäksi jokaisella on tuttuja, joitten kanssa voi jutella ja päästä keskusteluihin siitä, mikä Kristillisdemokraatit on ja mitä se ajaa, Rämö muistuttaa.

Yhteispalaveri saa kaikilta tunnustuksen: tällainen tapaaminen ei jää viimeiseksi.

Kuuntele Kristillisdemokraatti-päättäjien Kalevi Rämön, Jones Pohjanvuoren ja Mikael Viitalan haastattelu KD-Kompassissa, Radio Dei, la 9. tammikuuta klo 12. Ismo Portin haastattelee.

 

Ylös