Salossa alkaa taas puhelinten valmistus – yhdysvaltalaisyritys TRI tuo myös pääkonttorinsa

26.2.2016 klo 15:56 Kotimaa KD Lehti

TRI-yhtiön puhelinten valmistus on tulossa Saloon. Tämä on ilosanoma työttömyyden runtelemalle kaupungille ja Salon seudulle.

Turing Robotic Industries Oy on vahvistanut Salon Seudun Sanomille suunnitelmansa aloittaa puhelintuotanto Salossa. Yhtiön toimitusjohtaja Syl Chao kertoo lehdelle, että TRI aikoo myös siirtää pääkonttorinsa Yhdysvalloista Saloon.

Yhtiön mukaan puhelintuotanto alkaa huhtikuussa. TRI aikoo palkata paikalliset työntekijät. Tämä on kovia kokeneelle Salolle hyvä uutinen. Kaupungin työttömyysprosentti on yli 17.

TRI arvioi, että se valmistaa tänä vuonna Salossa jopa yli 300 000 puhelinta. Yhtiö luettelee tarvitsevansa työntekijöitä ainakin testaukseen ja kokoonpanoon.

TRI aikoo myös siirtää pääkonttorinsa Yhdysvalloista Saloon. Yhtiön mukaan puhelintuotanto alkaa huhtikuussa.

Yhtiö kertoo suurimman markkina-alueensa olevan Kiina, jossa sillä on jo sopimuksia useiden keskeisten matkapuhelinjakelijoiden kanssa. TRI:n piti tuoda puhelimensa markkinoille jo viime vuonna, mutta puhelimen julkistus on siirtynyt.

TRI:n toimitusjohtaja Syl Chao perustelee Suomeen tulon Suomen tietoturvalainsäädännöllä. TRI kuvailee puhelintaan tietoturvalliseksi ja yksityisyyden takaavaksi erikoispuhelimeksi, joka myös valmistetaan erityisen kestävistä materiaaleista.

Chao viittaa Saloon varsin värikkäin sanoin. Hän kuvailee SSS:lle Salon matkapuhelintuotannon historiaa täydelliseksi ja kehuu tapaamiaan salolaisia omaa luokkaansa oleviksi osaajiksi.

Ylös