”Hallitukselle moitteet EU-politiikan hoitamisesta” – Ex-sisäministeri Räsänen arvioi

8.3.2016 klo 11:05 Politiikka Kristiina Kunnas

– Hallitun kiintiöpakolaispolitiikan asemesta meillä on nyt hallitsematon kaaos meneillään, analysoi Kristillisdemokraattien Päivi Räsänen.

Ex-sisäministeri Päivi Räsänen ei lähde moittimaan sisäministeriötä sen perustyön hoitamisesta.

Ismo Portin kysyi Räsäsen mielipidettä sisäministeriön nykytoimista haastatellessaan häntä KD-Kompassi -radio-ohjelmaan.

– Sisäministeriön virkamiestyöskentely on ollut kiitettävää, jos katsotaan poliisin, maahanmuutto-osaston, maahanmuuttoviraston ja rajavartiolaitoksen virkamiestyöskentelyä, Räsänen listaa.

Viime kesän EU-päätös sisäisten siirtojen hyväksymisestä oli kohtalokas virhe. Annettiin myös muita signaaleja, jotka kasvattivat ihmissalakuljettajien bisnestä.

– Sen sijaan hallituksen EU-politiikalle annan kyllä huonon arvosanan, Räsänen toteaa.

Hänen mielestään hallitsemattoman maahantulopolitiikan tukeminen on ollut hallituksen pahin virhe.

– Jos sen sijaan olisi tuettu hallittua kiintiöpakolaispolitiikkaa.

– Viime kesän EU-päätös sisäisten siirtojen hyväksymisestä oli kohtalokas virhe. Annettiin myös muita signaaleja, jotka kasvattivat ihmissalakuljettajien bisnestä. Viestittiin sitä, että nyt kannattaa Eurooppaan lähteä liikkeelle.

Räsäsen mielestä olisi pitänyt panostaa kriisimaissa lähialueiden leireille, diplomatiaan, kehitysyhteistyöhön ja kiintiöpakolaisten ottamiseen.

Ex-sisäministeri, KD:n hämäläiskansanedustaja Räsänen muistuttaa, ettei kaksi kolmesta viime vuonna Suomeen tulleesta turvapaikanhakijasta täytä pakolaisstatusta.

– Palauttamisesta tulee hankala. Tässä tilanteessa on nyt hallitsematon kaaos menossa, Räsänen suree.

Kuuntele koko haastattelu!

Ismo Portin haastattelee Päivi Räsästä KD-Kompassi -ohjelmassa.

Kuuntele Päivi Räsäsen koko haastattelu täältä.

 

Ylös