Johan Candelin on First Step Forumin toiminnanjohtaja – ”Työ ei näy julkisuudessa”

22.3.2016 klo 13:30 Ulkomaat Esa Erävalo

– Työmme ei näy julkisuuteen. Meillä ei ole tarvetta kerätä suosionosoituksia, eikä ajatella vaaleja tai kerätä rahoitusta, kertoo First Step Forumin toiminnanjohtaja Johan Candelin.

Johan Candelin matkustaa vuodessa satakunta päivää ja on työnsä kautta saanut laajan yhteysverkon. Näkymätöntä työtä maailman johtohenkilöiden parissa tekevään First Step Forumiin kuuluvat muiden muassa Euroopan parlamentin entinen puheenjohtaja Jerzy Buzek, Saksan terveysministeri Hermann Gröhe ja presidentti Barack Obaman henkinen neuvonantaja Joel Hunter.

Työmme ei näy julkisuuteen. Meillä ei ole tarvetta kerätä suosionosoituksia.

– Hunter soittaa joka päivä aamuseitsemältä Obamalle ja he rukoilevat. Hunter on ollut myös G.W. Bushin henkilökohtainen pastori.

Candelin on 13 vuoden ajan tehnyt työtä First Step Forumissa.

– Työmme ei näy julkisuuteen. Meillä ei ole tarvetta kerätä suosionosoituksia, eikä ajatella vaaleja tai kerätä rahoitusta.

First Step Forumin puheenjohtaja on Eija-Riitta Korhola. Muut suomalaisjäsenet ovat KD:n Peter Östman ja Sari Essayah.

Rovasti Johan Candelin, 69, perusti Marttyyrikirkon ystävät 1982 ja on sen puheenjohtaja. Hän toimi maailman evankelisen allianssin (WEA) uskonnonvapauskomitean johtajana 1996–2012 ja edustajana YK:ssa 2002–12 sekä kahdeksan vuotta Kristillisdemokraattien kaupunginvaltuutettuna Kokkolassa.

 

Lue lisää First Step Forumista täältä

Ylös