Peter Östman ehti juuri iskun alta pois Brysselin lentokentällä

22.3.2016 klo 16:15 Kotimaa Kristiina Kunnas

KD:n eduskuntaryhmän puhenjohtaja Peter Östmanin lento lähti tänä aamuna Brysselistä seitsemää minuuttia ennen lentokenttäiskuja.

– Tämän aamun järkyttävä uutinen Brysselistä oli jälleen kerran pysäyttävä uutinen. Samalla se aiheuttaa suunnatonta kipua ja surua uhrien omaisille. Tässä vaiheessa on vaikea sanoa kuinka moni menetti/menettää henkensä terroriteon johdosta, toteaa KD:n pohjalaiskansanedustaja Peter Östman.

Östman oli eilen Brysselissä. Tänä aamuna hän palasi Suomeen Finnairin aamulennolla.

– Tietääkseni pommi räjähti samassa terminaalissa, missä Finnairin lähtöselvitystiski on. Tein siinä lähtöselvityksen suunnilleen 40 minuuttia ennen räjähdystä, Östman selostaa.

Tinalle oli kova paikka, hän kun ei tiennyt oliko Finnairin kone ehtinyt lähteä vai ei.

– Finnairin lento pääsi siis lähtemään. Koneemme nousi seitsemisen minuuttia ennen räjähdystä eli 7.53 Belgian aikaa. Suomessa kello oli tuolloin 8.53.

Peter Östmanin vaimo Tina Östman oli juuri ajamassa kohden Vantaan lentokenttää, kun kuuli uutisen radiosta.

– Minä olin siinä vaiheessa tietämätön tapahtumasta, mutta Tinalle  oli kova paikka, hän kun ei tiennyt oliko Finnairin kone ehtinyt lähteä vai ei.

– Olemme molemmat kiitollisia Taivaan Isälle siitä, että Hän katsoi hyväksi varjella minua.

– Voimme jatkaa matkaamme Päivä vain ja hetki kerrallansa – laulun sanat mielessämme, Peter Östman toteaa kiitollisena.

Östman sai iltapäivällä vahvistuksen siitä, että ECPMn ja CPFEn henkilökunta ovat turvassa. Kaksi ECPMn hallituksen jäsenistä oli kuitenkin vielä jumissa Brysselin hotellissa.

Östman esittää suruvalittelun kaikkien uhrien sureville läheisille.

 

Ylös