Palvelunestohyökkäykset jatkuvat – eilen kohteena eduskunta

24.3.2016 klo 07:46 Kotimaa KD Lehti

Kela joutui palvelunestohyökkäyksen kohteeksi sunnuntaina ja maanantaina. Tiistaina puolustusministeriön verkkosivuille tehtiin palvelunestohyökkäys ja keskiviikkona eduskunnan.

Suomalaiset verkkopalvelut ovat taas olleet hyökkäysten kohteena. Eduskunta tiedotti eilen iltapäivällä Twitterissä, että sen julkisessa verkkopalvelussa on vikatilanne, jonka syy on palvelunestohyökkäys.

STT uutisoi, että Kelan verkkopalveluihin puolestaan tehtiin sunnuntaina ja maanantaina palvelunestohyökkäyksiä, jotka aiheuttivat lyhyitä käyttökatkoja. Hyökkäyksen vuoksi palveluun pääsyä ulkomailta rajoitettiin ja hakutoiminto oli jonkin aikaa pois käytöstä. Palvelut toimivat normaalisti jo tiistaina.

Eduskunnan verkkopalvelun vikatilanteen syynä oli palvelunestohyökkäys.

Tiistaina puolustusministeriön verkkosivuille tehtiin palvelunestohyökkäys, joka jumitti normaalien nettisivujen käytön. Ministeriön mukaan hyökkäys kesti noin neljä tuntia.

Helmikuussa useiden muiden ministeriöiden verkkosivustot joutuivat hyökkäyksen kohteeksi. Häiriöitä havaittiin valtioneuvoston kanslian, valtiovarainministeriön, sosiaali- ja terveysministeriön, maa- ja metsätalousministeriön sekä Rahoitusvakausviraston verkkosivuilla.

Ylös