Sallan ja Raja-Joosepin rajanylityspaikkoja koskevat liikennerajoitukset tulevat voimaan tänään

10.4.2016 klo 07:00 Kotimaa Samuli Rissanen

Pohjois-Suomessa sijaitsevia Sallan ja Raja-Joosepin raja-asemia koskevat liikennerajoitukset tulevat voimaan tänään, 10. huhtikuuta.

Sallan ja Raja-Joosepin raja-asemia koskevat liikennerajoitukset tulivat voimaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä puoliltaöin.

Tavoitteena on ennalta estää laitonta maahantuloa, poistaa rikoksentekomahdollisuuksia sekä torjua hallitsematonta maahantuloa ja siihen liittyviä uhkia

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö päätti rajoituksien voimaantulosta hyväksymällä asiaa koskevan Suomen ja Venäjän välisen noottienvaihdon.

Sisäministeriöstä kerrotaan, että kahden pohjoisen rajanylityspaikan kautta pääsevät jatkossa kulkemaan vain Suomen, Venäjän ja Valko-Venäjän kansalaiset sekä heidän kanssaan matkustavat perheenjäsenet kansalaisuudestaan riippumatta.

Liikenteen rajoittamisen tavoitteena on ennalta estää laitonta maahantuloa, poistaa rikoksentekomahdollisuuksia sekä torjua hallitsematonta maahantuloa ja siihen liittyviä uhkia. Samalla vahvistetaan viime viikkoina Suomessa ja Venäjällä tehtyjen, laittomaan maahantuloon ja sen järjestämiseen liittyvien toimenpiteiden vaikutusta.

Suomi omalta osaltaan vastaa EU:n ulkorajasta, joka on myös Schengenin vapaan liikkuvuuden ulkoraja. EU-sitoumustensa mukaisesti Suomi pyrkii estämään uusien laittoman maahantulon väylien syntymisen.

Tilanteen kehittymistä ja toimenpiteiden vaikutuksia seurataan jatkuvasti. Mahdollisista jatkotoimenpiteistä päätetään tilanteen mukaisesti.

Rajoitus on määräaikainen ja kestää enintään 180 vuorokautta.

 

Ylös