Neljän puoluekokouksen viikonloppu – RKP:n johtoon Anna-Maja Henriksson

12.6.2016 klo 14:54 Politiikka Kristiina Kunnas

RKP sai historiansa ensimmäisen naispuheenjohtajan, kun pietarsaarelainen kansanedustaja Anna-Maja Henriksson valittiin johtamaan puoluetta. Neljän puoluekokouksen viikonloppu toi kolme uutta puheenjohtajaa, sillä Kokoomus valitsi Petteri Orpon ja Vasemmistoliitto Li Anderssonin.

Kansanedustaja, eduskuntaryhmänsä puheenjohtaja ja edellisessä hallituksessa oikeusministerinä toiminut Anna-Maja Henriksson oli ennakkosuosikki RKP:n puheenjohtajakisassa. Hänet valittiinkin heti ensimmäisellä kierroksella. Muut ehdokkaat, kansanedustaja Anders Adlercreutz ja nuorisojärjestön puheenjohtaja Ida Schauman, eivät voineet Henrikssonin suosiolle mitään.

Neljä puoluetta vietti samaan aikaan puoluekokoustaan, joten viikovaihdetta sai kutsumanimen politiikan superviikonloppu.

Henriksson kiitti puheenjohtajuudesta luopuvaa Carl Haglundia ja lupasi voittoa seuraavissa vaaleissa.

Neljä puoluetta vietti samaan aikaan puoluekokoustaan, joten viikovaihdetta sai kutsumanimen politiikan superviikonloppu. Uusiksi puheenjohtajiksi tulivat Henrikssonin lisäksi Kokoomuksen Petteri Orpo ja Vasemmistoliiton Li Andersson.

Keskusta nimesi presidenttiehdokkaakseen Matti Vanhasen ja valitsi uudeksi puoluesihteeriksi puoluevaltuuston puheenjohtajan Jouni Ovaskan.

 

 

Ylös