KD-teltta toimi LEX Malmi -tukikohtana Hakaniemen markkinoilla

5.9.2016 klo 12:53 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien teltta toimi eilisillä Hakaniemen markkinoilla Helsingissä jopa kansalaisaloitteen tukikohtana. Teltalla oli LEX Malmi -postilaatikko, johon sai jättää kannatuksensa Malmin lentoaseman säilyttämisen puolesta.

Kansalaisaloitteen tarkoituksena on saada laki, joka säilyttää Helsinki-Malmin lentokentän ilmailukäytössä, kehittää lentopaikan oheistoimintaa ja säilyttää lentopaikan kulttuuriympäristöt. Jo aikaisemmin KD Helsingin valtuustoryhmä ja piirihallitus sekä KD:n Pohjois-Helsingin osasto ovat ottaneet kantaa Malmin lentoaseman säilyttämisen puolesta.

Kansalaisaloitteen tarkoituksena on saada laki, joka säilyttää Helsinki-Malmin lentokentän ilmailukäytössä.

– Jo alle kuukaudessa LEX Malmi on saanut lähes 33 000 kannattajaa ja uusia kannattajia tulee satoja joka päivä. Keräysaika jatkuu 10. helmikuuta 2017 asti, kertoo järjestöpäällikkö Mikko Rekimies. Hän osallistui Hakaniemen torilla KD:n tapahtumaan.

Hän muistuttaa, että kansalaisaloitteen voi allekirjoittaa myös netissä pankkitunnuksilla: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2106

Pahvi-Sarit herättivät jälleen huomiota ja puheenjohtaja Essayah sai torilla kiitosta työstään kansanedustajana ja puolueen puheenjohtajana.

– Sen lisäksi, että Essayah’n inhimillistä ja ihmisläheistä otetta kehuttiin paljon, halusivat monet myös testata omat käsivoimansa ja verrata niitä Sarin tuloksen kanssa, Rekimies kertoo.

Helsingin KD valmistautuu ensi kevään kuntavaaleihin, ja ehdokasrekrytointi on parhaillaan menossa.

– Tavoitteenamme on täysi lista, kertoo KD Helsingin piirin puheenjohtaja Tuulikki Tepora.

Ylös