Essayah tositoimissa Malmin lentokentällä

28.9.2016 klo 07:50 Politiikka Kristiina Kunnas

Helsinki-Malmin lentokentän kummiksi lähtenyt Sari Essayah pääsi ohjaamaan pienkonetta ja työntämään sitä takaisin parkkiruutuun. Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä tutustui Lex Malmiin sekä lakkautusuhan alla olevan lentoaseman vireään toimintaan.

Sari Essayah on hetken lento-oppilaana ja tarttuu ohjaimiin Helsingin saariston yllä. Malmin lentokentän kummiksi lupautunut Sari Essayah on viety vuoden 1981 Cessna 172:lla katsomaan Helsinkiä yläilmoista.

Helsinki-Malmilla koulutetaan suuri osa suomalaisia lentäjiä, ja myös suurten matkustajakoneitten kapteenit ja perämiehet saavat jatkokoulutusta siellä.

– Kuten kuulette radioliikenteestä, täällä on varsin vilkasta, huomauttaa lentäjä, Malmin lentokentän ystävät ry:n aktiivijäsen Raine Haikarainen.

– Täällä Helsinki-Malmilla koulutetaan suuri osa suomalaisia lentäjiä, ja myös suurten matkustajakoneitten kapteenit ja perämiehet saavat jatkokoulutusta täällä, Haikarainen selostaa.

Eduskuntaryhmää lennättää kaksi nelipaikkaista Cessnaa. Paljon valmistettua pienkonetta pidetään yhtenä lentokoneteollisuuden hienoista klassikoista.

Raine Haikarainen on saanut viereensä Sari Essayah’n ja lentäjä Horst Weckströmin rinnalla istuu espoolaiskansanedustaja Antero Laukkanen.

– Pienkoneen lentokorkeudesta katsottuna jäsentyy tämä metropolialue aivan toisella tavalla, Laukkanen toteaa.

Lennon jälkeen Raine Haikarainen haastaa puheenjohtaja Essayah’n työntämään Cessnan kanssaan sen parkkipaikalle uhattuna olevan historiallisen kentän reunalle.

– Tämä on hyvä kohta kummikuville, Sari Essayah hymyilee vinkatessaan Antero Laukkasta vierelleen Cessnan eteen.

img_9991

Espoolaiskansanedustaja Antero Laukkanen ja Malmin lentokentän kummi, Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah tutustuivat Lex Malmi -kansalaisaloitteeseen sekä Helsinki-Malmin lentokentän toimintaan. (Kuva Kristiina Kunnas)

Ylös