KD:n puoluesihteeri yllättyi pääministerin herkkähipiäisyydestä: – Asiat on toki tutkittava, mutta kritiikkiä pitää kestää

3.12.2016 klo 13:06 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien puoluesihteerillä on paljon sanottavaa Yle-Sipilä -kohusta. – Väärinkäytökset on toki tutkittava ja niistä avoimesti uutisoitava. Mutta kyllä pääministeritason henkilöllä pitää olla kykyä kestää kritiikkiä ja vihjailujakin, Asmo Maanselkä toteaa.

– Ihmiset ovat selkeästi tympiintyneitä valtapuolueiden ylimielisyyteen ja vallantäyteisyyteen.

Kristillisdemokraattien puoluesihteerin Asmo Maanselän mielestä on toki inhimillistä, että poliitikko hermostuu vihjailuista omaisuuteen ja korruptioepäilyihin liittyen.

Meidän ei tarvitse mielistellä Sipilää varauksetta. Olemme harjoittaneet rakentavaa oppositiopolitiiikaa, ja kritiikkikin voi olla häntä kohtaan rakentavaa ei sen tarvitse olla repivää.

– Mutta kun on ilmeinen väärinkäytöksen uhka, niin onhan se tutkittava ja siitä avoimesti uutisoitava. Eihän muuten oikeusvaltio voi toimia, hän toteaa.

Maanselkä yllättyi pääministerin herkkyydestä.

KD:n puoluesihteeri Asmo Maanselkä.

– Hämmästyttävää on se, miten herkästi pääministeritason ihminen hermostuu kritiikistä ja vihjailuista aivan äärimmilleen. Eikä voi välttyä ajatukselta, että herkkähipiäisyys nousee siitä ajatuksesta, että on vain yksi tapa tehdä asioita ja kritisoijat ovat pahantahtoisia ja aina väärässä.Maanselkä haluaa yhteiskuntaan muitakin ääniä kuin valtapuolueiden äänet.

– Ellemme pidä oikeudesta kiinni, niin hyvin nopeasti muut äänet hiljennetään ja tiedämme seuraukset. Eikä sellainen kehitys ole vierasta tämän päivän Euroopassa.

– Meidän ei tarvitse mielistellä Sipilää varauksetta. Olemme harjoittaneet rakentavaa oppositiopolitiiikaa, ja kritiikkikin voi olla häntä kohtaan rakentavaa ei sen tarvitse olla repivää.

– Takavuosina puolueemme ainoana uskalsi nousta Kekkosta vastaan. Meidän ei tarvitse mielistellä vallanpitäjiä. Emme elä kekkoslovakiassa nytkään.

Ylös