Helsingin tuomiokirkon portailla klo 12 – Sibeliuksen syntymäpäivänä lauletaan jälleen

8.12.2016 klo 10:15 Kotimaa KD Lehti

Hyvää syntymäpäivää, Janne! Helsingin tuomiokirkon portailla lauletaan jälleen klo 12 Sibeliuksen synttärin kunniaksi. Nyt ohjelmistossa ovat En etsi valtaa, loistoa, Soi kunniaksi Luojan sekä Finlandia-hymni.

Suuren suosion joulukuussa 2015 saavuttanut laulutapahtuma Helsingin tuomiokirkon portailla saa jatkoa. Jälleen juhlistetaan laulamalla Suomalaisen musiikin päivää sekä kansallissäveltäjä Jean Sibeliuksen syntymäpäivää.

Torstaina 8. joulukuuta klo 12 pääsee kajauttamaan joukolla seuraavat Sibeliuksen laulut: En etsi valtaa, loistoa, Soi kunniaksi Luojan ja Finlandia-hymni. Ne vedetään neliäänisinä sekakuoroversioina.

Lauluihin voivat yhtyä kaikki läsnäolijat. Vapaaehtoinen harjoitus pidetään klo 11.30 paikan päällä. Myös kuulijoilla on tietenkin vapaa pääsy tapahtumaan.

2015_sibelius_100_tuomiokirkko

– Aurinko juhlisti Jean Sibeliuksen 150-vuotispäivää 8. joulukuuta 2015. Osallistuin sopraanona yhteiseen Finlandiaan Tuomiokirkon portailla. Hieno kokemus! Tänä vuonna lauletaan Sibeliuksen ihanista lauluista myös En etsi valtaa, loistoa ja Soi kunniaksi Luojan. Tulkaa mukaan kaikki laulavaiset, jotka pääsette! kannustaa KD-Lehden Kristiina Kunnas. (Kuva Risto Kunnas)

Kuoroa johtaa kuoronjohtaja, kapellimestari ja Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kanttori-urkuri Seppo Murto.

Lauluihin voivat yhtyä kaikki läsnäolijat. Vapaaehtoinen harjoitus pidetään klo 11.30 paikan päällä. Myös kuulijoilla on tietenkin vapaa pääsy tapahtumaan.

Tapahtuma kuuluu osana Kirkon musiikkijuhlien 2017 ennakkotapahtumiin ja sen järjestää Helsingin seurakuntayhtymä.

 

Ylös