Suomi mielletään toimivaksi ja osaavaksi maaksi, mutta myös kylmäksi ja kliiniseksi

12.12.2016 klo 13:35 Kotimaa Samuli Rissanen

Suomen maakuva on pysynyt vakaana ja suhteellisen hyvänä globaalissa katsannossa. Maakuvalle ja maabrändin ranking-sijoituksille on ominaista että se yleensä muuttuu hyvin hitaasti.

Suomi mielletään maailmalla hyvin toimivaksi ja osaavaksi maaksi, mutta ehkä vähän kylmäksi ja kliiniseksi.

Hallinnon osalta Suomi menestyy parhaiten, sijoitus on 50 maan joukossa 8:s.
Vientituotteita ja -yrityksiä katsottaessa Suomen sijoitus on hyvä erityisesti Ruotsissa, Kanadassa, Italiassa, Japanissa, Puolassa, Saksassa, Venäjällä ja Ranskassa.

Suomalaiset mielletään hyvin yksimielisesti rehellisiksi, kovaa työtä tekeviksi ja osaaviksi

Kulttuurin ja urheilun saralla sijoituksen nostaminen on osoittautunut Suomelle todella vaikeaksi. Suomen sijoitus on keskinkertainen/heikko kaikkialla muualla paitsi Kanadassa ja Ruotsissa.

Suomalaiset mielletään hyvin yksimielisesti rehellisiksi, kovaa työtä tekeviksi ja osaaviksi. Suomalaisista hyvä kuva on Kanadassa, Ranskassa, Saksassa, Italiassa, Puolassa, Venäjällä ja Etelä-Koreassa.

Matkailukohteena Suomen sijoitus on vielä alhainen verrattuna muihin. Suomi on kuitenkin kyennyt selvästi nostamaan sijoitustaan tällä akselilla pidemmällä aikavälillä, kolmessa vuodessa jo viisi pykälää.

Suomen maakuva on huomattavasti parantunut kaikilla akseleilla ennen kaikkea Argentiinassa ja Brasiliassa.

Suomen maakuva on huomattavasti heikentynyt Egyptissä ja myös Venäjällä.

Suomen maakuvatyötä koordinoiva ja linjaava Finland Promotion Board (FPB) on tekemässä ensimmäistä Maakuvakatsausta vuosista 2015-2016 alkuvuodelle 2017. Jatkossa katsaus on tarkoitus tuottaa joka toinen vuosi.

Ylös