Ajatushautomo Kompassissa ajatuksia haudotaan… ja esitellään

8.1.2017 klo 10:15 Kotimaa Esa Erävalo

Ajatushautomo Kompassin toiminta lähti menneenä syksynä käyntiin. Ajatuksia ei ole vain haudottu, vaan niitä on jo julkaistu nettisivulla www.kompassi.org.

Ajatushautomo Kompassi on myös alkanut verkostoitua muihin eurooppalaisiin ajatuspajoihin. Kompassi hyväksyttiin jäseneksi ”Christian Political Foundation for Europe”-järjestöön (CPFE). Maaliskuulle suunnitellaan vierailua. Norjalainen ajatushautomo tulee Kompassin vieraaksi.

Vuoden 2017 toimintasuunnitelman mukaan keväällä ilmestyy ensimmäinen tutkimuskirjanen.

Ajatushautomo Kompassi on myös alkanut verkostoitua muihin eurooppalaisiin ajatuspajoihin.

Ajatushautomo järjesti yhdessä eurooppalaisten kumppaniensa kanssa 19. marraskuuta seminaarin Presidentti-hotellissa Helsingissä teemalla  Kristillisen politiikan tulevaisuus Suomessa – Euroopan kristilliset juuret.

Seminaari järjestettiin Jeff Fountain’n kirjan ”Juuret syvällä” julkistamistilaisuuden yhteyteen. Hollantilainen Fountain on perustanut Centre for European Studies -keskuksen, joka toimii YWAM:n kansainvälisen yliopiston yhteydessä. Fountain on myös Hope for Europe Round Table -liikkeen puheenjohtaja.

KD:n kansanedustaja Antero Laukkanen, joka on CPFE:n hallituksessa, toimi seminaarin isäntänä. Puhujina seminaarissa olivat Fountain’n lisäksi arvotutkija Anneli Portman Helsingin yliopistosta, KD:n puheenjohtaja Sari Essayah sekä Jonathan Chaplin, jonka taustayhteisö on Kirby Laing Institute for Christian Ethics.

Ylös