50 vuotta täyttävän Sari Essayah’n elämän pylväät: usko, perhe, sosiaalinen omatunto, kutsumus

24.1.2017 klo 17:40 Politiikka Kristiina Kunnas

50-vuotisjuhliinsa ja vaalikevääseen valmistuva Sari Essayah luonteeseen ja arvomaailmaan ovat ratkaisevasti vaikuttaneet tietyt asiat ja tapahtumat.

  1. Kasvaminen lapsuudenperheessä, jossa oli kehitysvammainen.

    – Äitini kertoo, että kun aikuisen kokoinen Liisa-sisko tuli polskimaan käsipohjaa lastenaltaaseen, kiukustuneena kimmahdin toljottaville lapsille, että mitä te siinä katsotte, Liisa haluaa uida, niin kuin kaikki muutkin.

2017_Sari Essayah_pysty_lahikuva_SakariRoysko

– Tullessani opiskeluaikana uskoon ymmärsin syvästi, että elämän tosi onnellisuus tulee siitä, että on Jumalan armollisessa suunnitelmassa, toteuttaa sitä kutsumusta, jonka on Häneltä saanut, sanoo 50-vuotisjuhliaan helmikuussa viettävä Sari Essayah.

2. Urheilu kasvatti omatoimisuuteen, pitkäjänteisyyteen ja tavoitteellisuuteen.

– Siinä oppi voittamisen lisäksi myös häviämään ja näkemään rajansa.

3. Uskoontulo Vaasassa opiskeluaikana.

– Tärkein elämän arvoja muokannut asia.

4. Perhe.

– Avioliitto ja lasten syntymät sekä lasten varhaislapsuusikä ovat selvästi merkityksellisimpiä asioita elämässäni. Olemme myös paljon erillään, mutta jo lapsuuskodissa opin, että voimme olla todella läheisiä, vaikka emme joka päivä kylkimyyryä menisikään. Perheenä pyrimme tekemään vuosittain matkan – tänä vuonna se jää kesään, koska keväällä ovat vaalit ja Nooran ylioppilaskirjoitukset.

Olemme myös paljon erillään, mutta jo lapsuuskodissa opin, että voimme olla todella läheisiä, vaikka emme joka päivä kylkimyyryä menisikään.

5. Kutsumuksen toteuttaminen.

– Toivon pitkää ikää ja saavani elää niin kauan, että näen omat lapsenlapseni. Haluaisin elää sellaista rauhallista ja sävyisää elämää, mistä Isossa Kirjassa puhutaan. Kaikkein suurin asia on toteuttaa elämässäni kutsumukseni. Ihminen on onnellisimmillaan kun toimii Jumalan suunnitelman ja kutsumuksen mukaan.

Lue lisää syntymäpäiviinsä valmistautuvasta Sarista:

Miten Sari juhlii viiskymppisiään – lue täältä

Sari Essayah’n 50-vuotishaastattelu: Vain yksi lahjatoive – että lähtisit ehdokkaaksi  – lue täältä

 

 

 

Ylös