Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah: Vetoomus Sinulle!

24.2.2017 klo 20:58 Kolumnit Sari Essayah

Kuntavaaleissa on kyse meille kaikille tärkeistä hyvinvointipalveluista ja kuntien elinvoimasta. Nyt kun kuntien tehtävärakenne on voimakkaassa murroksessa ja huoli lähipalvelujen säilymisestä painaa monien mieltä, on vaikuttaminen kuntakentässä erityisen tärkeää.

Kuntavaaleissa kampaillaan myös kristillisten arvojen ja ihmiskäsityksen puolesta; sillä mahdollisimman hyvän vaalituloksen kautta voimme osoittaa tukemme keväällä eduskunnan käsittelyssä olevien arvokysymysten linjauksiin.

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmä äänesti 17. helmikuuta ainoana eduskuntaryhmänä yhtenäisesti perinteisen avioliiton puolesta eduskunnassa. Avioliittokäsitys on muuttumassa 1. maaliskuuta alkaen, mikä tietää ongelmia kristillisille seurakunnille ympäri maata. Pyrimme ponsiäänestyksessä vielä saamaan päätökseen lausuman, jossa uskonnollisille yhteisöille ja kirkoille olisi taattu uskonnonvapauden mukainen autonomia vihkiä arvojensa mukaan. Hävisimme kuitenkin äänestyksessä.

Lähde tukemaan puoluetta tulevissa kuntavaaleissa myös omalla ehdokkuudellasi, ja uskalla näyttää värisi.

Kevään toinen suuri arvokeskustelu käydään eutanasiasta. Puolustamme arvokasta vanhuutta ja laadukasta saattohoitoa kaikille, sen sijaan vastustamme kuolinpiikkejä ihmisille. Varsin herättävä oli viime viikonvaihteen Helsingin Sanomien Vieraskynä-kirjoitus, jossa palliatiivisen hoidon ylilääkärit Saarto (Hyks) ja Lehto (Tays) vastustavat eutanasiaa ja toteavat: ”Eutanasian laillistaminen nykytilanteessa johtaisi useammin kyseenalaisiin surmaamisiin kuin yksittäisten ihmisten armokuolemiin.”

Taistelu kristillisten arvojen ja ihmiskäsityksen puolesta siis jatkuu, joskin tiukkenevassa arvoilmapiirissä perinteisten arvojen kannattajille. Nyt jos koskaan tarvitaan Sinun tukeasi kristillisdemokraattiselle politiikalle!

Lähde tukemaan puoluetta tulevissa kuntavaaleissa myös omalla ehdokkuudellasi, ja uskalla näyttää värisi.

Sinä olet ratkaisijan paikalla – voitetaan kuntavaalit yhdessä!

Ylös