KD saavutti täyden listan Helsingissä – vaaleissa 127 ehdokasta

1.3.2017 klo 07:47 Politiikka Kristiina Kunnas

KD sai jättimäärän ehdokkaita. Helsingissä lista täyttyi äärimmilleen, ja Kristillisdemokraateilla on siis 127 ehdokasta.

Kristillisdemokraattien puoluetoimistossa kuului maanantaina ja tiistaina riemunkiljahduksia. Juuri ennen ehdokaslistojen jättämistä kävi ilmi, että puolue sai kuntavaaleihin suurimman ehdokasmäärän historian aikana.

Helsingissä on täysi lista, 127 ehdokasta. Kristillisdemokraatit sai kuntavaaleihin suurimman ehdokasmäärän kautta aikain.

– Ehdokasmäärästä saa olla iloinen, järjestöpäällikkö Mikko Rekimies toteaa juuri ennen listojen sulkeutumista. (Kuva Kristiina Kunnas)

– Ehdokasmäärästä saa olla iloinen, järjestöpäällikkö Mikko Rekimies toteaa juuri ennen listojen sulkeutumista. (Kuva Kristiina Kunnas)

– Vaikka valtuustokoot ovat pienentyneet ja kuntien määrä on laskenut, saimme silti kerättyä lähes 2 000 ehdokasta, järjestöpäällikkö Mikko Rekimies iloitsi.

Helsingissä Kristillisdemokraatit sai ennätyksellisesti täyteen koko ehdokaslistan. Ehdokkaita on peräti 127.

– Käytän nyt tärkeintä poliittista valtaa, nauroi eläkkeelle puolueen monista tehtävistä jäänyt Saara Ruokonen lähtiessään viemään ehdokaslistoja keskusvaalilautakuntaan.

Saara Ruokonen pakkasi kaikki Helsingin Kristillisdemokraattien ehdokaslomakkeet ja palautti ne ajallaan keskusvaalilautakuntaan. (Kristiina Kunnas)

Saara Ruokonen pakkasi kaikki Helsingin Kristillisdemokraattien ehdokaslomakkeet ja palautti ne tiistaina iltapäivällä keskusvaalilautakuntaan. (Kuva Kristiina Kunnas)

– Ala mennä jo, patisti puoluesihteeri Asmo Maanselkä kellon ollessa tuntia vaille H-hetken.

Viimeisten ehdokashankintapäivien stressi ja loppukiri aiheuttivat puoluetoimistossakin kihelmöivän jännityksen. Ovi kävi tiuhaan, kun uudet ehdokkaat kävivät allekirjoittamassa ehdokassuostumuksiaan.

Koko maan tilannetta seurattiin lähes minuutti minuutilta.

– Nyt on huojentunut ja tyytyväinen mieli, kiitteli puolestaan puheenjohtaja Sari Essayah sekä ehdokkaiksi lähteneitä että heitä houkutelleita.

Ylös