Rasisminvastainen viikko aloittaa

20.3.2017 klo 10:18 Kotimaa Kristiina Kunnas

Rasisminvastaisen viikon vietto alkaa tänään. Teemaviikon aikana järjestetään syrjinnänvastaisia tapahtumia eri puolilla Suomea.

Rasisminvastaisen kampanjan järjestää Suomen Punainen Risti yhteistyökumppaneineen. Teemaviikon suojelija on presidentti Sauli Niinistö.

#minäpäätän #jagbestämmer #idecide -kampanjassa tuodaan esille jokaisen mahdollisuutta luoda yhdenvertaista, turvallista ja kaikille avointa yhteisöä ja yhteiskuntaa.

Punaisen Ristin rasisminvastaisen viikon #minäpäätän -kampanja on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Viikon aikana rohkaistaan ihmisiä kertomaan, miten hyvien päätösten, positiivisten mielikuvien, tarinoiden, ystävyyssuhteisen ja kohtaamisten kautta luodaan syrjimätöntä ilmapiiriä kaikille. Kampanja ottaa kantaa siihen, miten toiveyhteiskuntaa rakennetaan käytännön tekojen ja päätösten kautta.

Punaisen Ristin rasisminvastaisen viikon #minäpäätän -kampanja on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Helsingissä järjestetään rasisminvastaisen viikon avajaistapahtuma tänään maanantaina Narinkkatorilla kello 15.30 alkaen.

Miten voi olla mukana?

Kuka tahansa voi osallistua kampanjaan tekemällä hyvän rasisminvastaisen päätöksen. Päätös voi olla toimintaa tai lupaus liittyen siihen, miten kaikille turvallista ja avointa yhteiskuntaa rakennetaan paikallisesti. Se voi olla esimerkiksi solmittu ystävyyssuhde, tempaus rasismia vastaan tai lupaus puuttua kiusaamiseen. Oma päätös julkaistaan sosiaalisessa mediassa tunnisteella #minäpäätän tai vaihtoehtoisesti ruotsiksi #jagbestämmer tai englanniksi #idecide.
Ylös