Sipilä: Kolme uutta ministeriä, 300 miljoonaa euroa osaamiseen

25.4.2017 klo 23:46 Politiikka KD Lehti

Varhaiskasvatusmaksut laskevat, noin sata miljoonaa euroa satsataan turvallisuuteen.

Hallitus on päättänyt myöntää yli 300 miljoonan lisärahoituksen osaamiseen ja kehittämiseen, kertoi pääministeri Juha Sipilä hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.

Näistä yhteensä pari sataa miljoonaa menee Tekesille ja Suomen Akatemialle.

Turvallisuuteen on tulossa noin 100 miljoonan euron lisärahoitus. Tästä puolet saa Puolustusvoimat, ja loput rahat menevät poliisille, suojelupoliisille ja Rajavartiolaitokselle.

Hallitukseen tulee kolme uutta ministeriä, mikä nostaa hallituksen salkkumäärän 17:ään.

Hallitukseen tulee kolme uutta ministeriä, mikä nostaa hallituksen salkkumäärän 17:ään.

Sipilän mukaan kokoomus saa oikeusministerin ja perussuomalaiset kulttuuri- ja urheiluministerin, joka saa myös ulkoministeri Timo Soinin (ps.) salkusta Eurooppa-asiat. Keskusta puolestaan jakaa maatalous- ja ympäristöministerin Kimmo Tiilikaisen salkun.
Hallituspuolueet päättävät ministerinimityksistä tämän viikon kuluessa.

Sipilän mukaan varhaiskasvatusmaksuihin tulee helpotuksia pienituloisille. Hänen mukaansa noin 6 700 perhettä saa vapautuksen päiväkotimaksuista. Kenenkään maksut eivät nouse.

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) kertoi aiemmin Twitterissä, että opintotukeen tulee 75 euron huoltajakorotus.

Lisäksi sosiaali- ja terveysuudistuksen ICT:n kehittämiseen varataan noin miljardi euroa seuraavien neljän vuoden aikana. Tämä on valtion kehitysyhtiön ensimmäinen investointi.

Sipilän mukaan hallitus uudistaa myös konkurssilainsäädäntöä. Hän luonnehti muutosta MTV:lle niin, että konkurssin tehneet yrittäjät saavat uuden alun.

Kokoomuksen puheenjohtajan, valtiovarainministeri Petteri Orpon mukaan asumistuki sidotaan jatkossa elintasoindeksiin. Tähän asti se on ollut sidoksissa vuokraindeksiin. Orpon mukaan tämä taittaa vuokrien kasvua.

Lisäksi asumistukiin tulee vuokrakatto, joka leikkaa asumistukia.

Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin mukaan itsensätyöllistäjien asemaa parannetaan. Yrittäjien päivärahakarenssi lyhenee neljästä päivästä yhteen.

Hänen mukaansa kotihoidontukeen ei kosketa. Tämä on ollut myös Kristillisdemokraattien tavoite. KD on tällä hallituskaudella oppositiossa.

Orpo sanoi, että kaikki menolisäykset on pystytty tekemään menokehyksen sisällä.

 

Lähde: STT
Ylös