Sari Essayah: Talouden ja työllisyyden kovan ytimen hoito jäi sulle-mulle -salkkujaon jalkoihin

26.4.2017 klo 11:01 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah kommentoi puoliväliriihtä. – Varsin laihat tulokset. Talouden ja työllisyyden kovan ytimen hoito jäi sulle-mulle -salkkujaon jalkoihin.

KD:n puheenjohtaja Sari Essayah pitää puoliväliriihen tuloksia varsin laihoina.

– Näin on erityisesti talouden ja työllisyyden haasteisiin nähden, Essayah suomii.

– Puoliväliriihi päättyi varsin laihoin tuloksi. Talouden ja työllisyyden kovan ytimen hoito jäi sulle-mulle-salkkujaon jalkoihin.

KD:n puheenjohtaja Sari Essayah pitää puoliväliriihen tuloksia varsin laihoina. Näin on erityisesti talouden ja työllisyyden haasteisiin nähden.

Essayah nostaa esiin kaivatut toimenpiteet, kuten turvallisuuteen panostamisen.

– Toki on parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Kahden ensimmäisen vuoden aikana asiaan ei paneuduttu riittävästi, hän toteaa.

Essayah muistuttaa, että esimerkiksi poliisien määrä oli hallituksen tähän mennessä tehtyjen päätösten pohjalta laskemassa alle seitsemän tuhannen.

– Kaksi vuotta sitten poliisien määrä oli 7 250. Poliisimäärän väheneminen on kestämätöntä, kun ottaa huomioon haasteet nykyisessä turvallisuusympäristössä, Essayah sanoo.

Hän on pettynyt myös siihen, että puoliväliriihen asioiden joukossa oli huonosti valmisteltuja esityksiä kuten asumistukimuutos.

– Se pitäisi uudistaa perusturvan kokonaisuudistuksen yhteydessä. Nyt tilanne vie ihmisiä toimeentuloluukulle. Samoin apteekkien määrän lisääminen ja ruotsin kielen vapaaehtoisuuden lisääminen muutamalle tuhannelle lapselle ovat molemmat kyseenalaisia linjauksia.

Essayah’n mielestä nämä nämä kyseenalaiset linjaukset viestivät hallituksen sisäisistä vaikeuksista löytää yhteistä säveltä oikeasti tärkeille ja kaivatuille avauksille kansalaisten hyvinvointiin ja talouteen liittyen.

Ylös